Mare atenţie cu Facebook, se poate muri de singurătate.

Statisticile arată că rețele sociale, mai ales Facebook, creează dependenţă.

Psihologii atrag atenţia asupra efectelor devastatoare pe care le poate avea interacţionarea pe reţelele de socializare şi susţin că se poate chiar  muri de singurătate. Dacă la început a fost Hi5, apoi Facebook şi Instagram, după care nu trecut mult timp și au apărut Shoots, Ello, Pinterest. Statisticile arată că numărul celor care utilizează reţelele sociale creşte de la an la an, iar media de vârstă este tot mai scăzută.

Nu doar reţelele sociale sunt mai multe de la an la an, statisticile arată că tot mai mulţi oameni devin utilizatori fideli, ceea ce înseamnă că cel puţin de două ori pe zi intră pe aceste platforme pentru a-şi actualiza profilul sau pentru a afla noutăţile care au apărut în viaţa cunoscuţilor lor.

Copiii au ajuns să aibă un profil personal, iar dacă nu îl administrează ei au grijă părinţii lor ca informaţiile legate de prima zi de şcoală, de serbarea de sfârşit de an, dar şi cele mai noi haine de marcă ale copilului să fie încărcate pe profil, pentru a aduna cât mai multe aprecieri din partea persoanelor din lista de prieteni, lucru total greşit, spun psihologii care au ajuns să se confunte nu doar cu cazuri în care părintele devenise dependent de o reţea socială, dar la fel erau şi copiii.

S-a constatat că pur şi simplu conectarea la Facebook în mod regulat are un impact negativ asupra cât de fericiţi sunt adulţii şi tinerii, dar şi că participarea pasivă sau senzaţia de a fi mereu analizat, supus unor anumite judecăţi are efecte psihologice negative.

„De obicei afişăm pe reţelele de socializare doar aspectele pozitive pentru a ne face cât mai plăcuţi, să câştigăm popularitate şi prestigiu. Este destul de greu să pui un diagnostic în aceste cazuri, pot fi mai multe. Depresia apare în timp, însă primele aspecte pe care le putem observa sunt narcisismul, nevoia de atenţie. De obicei, persoanele care petrec prea mult timp pe aceste reţele se simt singure, iar singurătatea este o boală din care se poate muri, să ştiţi asta”, afirmă psihologul Alina Perşa.

Această concluzie este de asemenea valabilă mai ales în cazul femeilor şi mai puţin în cel al bărbaţilor. De asemenea, cuplurile care postează zeci de poze lunar în diferite ipostaze, sunt şi cele care au nevoie ca senimentele lor de iubire să fie confirmate şi de alţii deoarece ei nu au destulă încredere în propriile emoţii. Sursa stire Sursa foto