ATENŢIE! Se doreşte schimbarea BULETINELOR de identitate cu altele mai “inteligente”

Mulţi sunt de acord că nu ar fi o problemă prea mare pentru cetăţenii români să aibă alte Cărţi de Identitate. Cu toate acestea, deputatul Mihai Aurelian a iniţiat un proiect de lege prin care se cere aprobarea schimbării Buletinelor de Identitate de către toţi cetăţenii României. Noile acte de identitate trebuie să fie “obligatoriu” asemănătoare celor din Uniunea Europeană, vor fi în format ISO 7810, dimensiune similară permisului auto sau cardurilor bancare și vor avea măsuri de siguranță și protecție sporite,dar și mai multe date informative.

În noile buletine pe care le vor avea românii va fi trecut numele ca și până acum, codul numeric personal, grupa sanguină, dar și faptul că posedă sau nu permis de conducere auto și numărul asigurării sociale. O mare deosebire față de actualele buletine este faptul că în cele noi nu va mai fi trecută adresa posesorului. Inițiatorul, deputatul Mihai Aurelian, spune că este un mijloc de protecție a persoanei,în fața infractorilor care nu vor ști unde stă persoana respectivă,în acest ferindu-i familia sau pe el persoanl de eventiale întâmplări nefericite.

O problemă stringentă o reprezintă opțiunea emiterii cărții de identitate, conferind posibilitatea cetățeanului care solicită noul document de a alege o carte de identitatecare să nu conțină CIP-ul de memorie, respectând convingerea religioasă a fiecărui român care nu dorește să posede un astfel de document care să aibă încorporat un astfel de CIP. O altă chestiune este dată deincluderea în cadrul documentului a datelor privind asigurările sociale, dar am adus în atenția oficialului Guvernului rugămintea de a studia eliminarea adresei de domiciliu din motive de siguranță personală. În ultimii ani, au existat foarte multe cazuri de cetățeni români victime ale rețelelor de trafic uman sau tinere amenințate, sechestrate, persoane ale căror documente de identitate au fost confiscate de către capii rețelelor de crimă organizată, ceea ce oferă infractorilor deținerea datelor cu privire la domiciliul părinților, a familiei, ușurând astfel acestora punerea în aplicare a planului de amenințare, șantaj și constrângere a acestora, terorizând și distrugând sute de mii de familii. De asemenea, inclusiv cetățenii români din străinătate, tot în sensul protecției datelor personale în privința domiciliului, sunt reticenți în a fi expuse cât mai multe informații personale, iar ca argument în plus în beneficiul cetățenilor, eliminarea adresei din document servește tocmai pentru a evita preschimbarea acestuia ori de câte ori când un cetățean își modifică adresa de domiciliu, ceea ce înseamnă, noi așteptări și bani cheltuiți inutil”, a spus deputatul liberal, potrivit Libertatea.ro.

 Sursă foto. Sursă articol.