Alocațiile SE MĂRESC cu maxim 30% din veniturile părinților!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mai mulţi parlamentari ai Partidului Liberal, au înregistrat la Senat pentru dezbatere o propunere de modificare a legii privind alocaţia pentru copii. Dacă proiectul va intra în vigoare, alocaţiile copiilor vor creşte considerabil. Iniţiativa este destul de controversată dar printre “legiuitorii noştrii” circulă zvonul că ar fi şi plauzibilă şi realizabilă. Mai precis, parlamentarii care au iniţiat modificarea legii, doresc ca alocaţiile să fie calculate în funcţie de salariul minim pe economie, care este în prezent la nivelul de 1050 de lei, dar care va creşte la 1.250 de la 1 mai 2016, scrie bzi.ro

Proiectul de modificare prevede ca alocaţiile copiilor cu vârste între 2 şi 18 ani să reprezinte 10% din salariul minim pe economie, ceea ce ar însemna că, dacă proiectul va intra în vigoare, alocaţiile vor încasa începând cu 1 ianuarie 2017 nu mai puţin de 125 de lei, mult mai mare faţă de suma de 84 de lei cât este în prezent.

”Niciun efort bugetar nu este prea mare pentru asigurarea unei relansări demografice a ţării noastre. Nevoile crescânde pentru educaţia noii generaţii, în contextul în care sumele alocate sunt foarte mici, coroborate cu venitul familiei, de multe ori unul scăzut, conduce în mod cert la o pauperizare a societăţii şi, mai grav, la declinul demografic. Corelarea cuantumului alocaţiei cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, având drept sursă de finanţare bugetul asigurărilor sociale de stat, ar conduce, în opinia noastră, la o revigorare a demografiei româneşti”, susţin iniţiatorii în expunerea de motive.

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi majorat de la 1.050 de lei la 1.250 lei lunar începând cu 1 mai 2016, conform celor de la capital.ro

Potrivit proiectului, alocaţia pentru copiii cu vârstă până la 2 ani (sau până la 3 ani, în cazul celor cu handicap) ar putea ajunge la 20% din salariul minim. Pentru minorii între 2 şi 18 ani, valoarea propusă este de 10% din salariul minim sau 30% în cazul celor cu handicap. În cazul în care va fi adoptată, legea ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2017.

Rămâne să vedem dacă acest proiect de lege se va concretiza sau este numai un mic început de campanie electorală dusă la extrem. Până una alta, buna e vorba românului – ‘Om trăi şi ‘om vedea. Sursă articol.

loading...

lege2