O femeie din București a fost acuzată și încătușată că și-a răpit copilul din Canada.

Autorităţile din Canada au cerut extrădarea femeii.

O tânără mamă din România a fugit din Toronto împreună cu copilul ei de teama abuzurilor la care era supusă de partenerul ei. Bărbatul, un cetăţean canadian, o acuză acum pe româncă de răpire internaţională. Românca spune că autoritățile canadiene nu au luat acuzațiile în serios. Canadianul a dat-o în judecată și vrea prin orice mijloace să obțină copilul.

Instanța din România, cea care a confirmat faptul că mama a plecat cu fiul ei și l-a impiedicat astfel pe tată să aibă acces la minor, a decis deja că băiatul trebuie să se întoarcă la tată. Femeia a locuit în Canada până în 2014 când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deşi pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui.

“Am făcut sesizare la poliție când mi-a venit acasă cu ditamai vânătaia la ochi. Mi-a spus copilul că i-a tras tatăl lui un pumn în ochi, că s-a suparat pe el. În fond copilul nu a pățit nimic, nu a pierdut un ochi, să consemnam, a fost accident “, a spus femeia. “Eu am plecat ca să salvez copilul de abuz așa cum fac o grămadă de alte mame”, a spus mai spus femeia.

Ana Maria Nedelcu, acuzată în Canada că şi-a răpit copilul, va fi arestată în vederea extrădării: “Am plecat pe fugă, să-mi păzesc copilul de abuzuri”. Parchetul contestă arestarea.

Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a contestat decizia Instanţei prin care s-a dispus arestarea preventivă a Anei Maria Nedelcu, femeia acuzată în Canada că şi-a răpit copilul, concluzii de lăsare în libertate a acesteia fiind spuse şi în sala de judecată de către procurori.

Femeia riscă 10 ani de închisoare pentru că şi-a protejat copilul. Astăzi, în jurul orelor 14:45, la uşa blocului şi-au făcut apariţia doi agenţi de poliţie. Poliţiştii au pus în aplicare mandatul de arestare preventivă emis de Curtea de Apel Bucureşti pe numele Anei Maria Nedelcu, aceasta fiind dusă în arest de la locuinţa sa din Capitală. Sursa stire Sursa foto