Au rămas şocaţi cu ce era încălţată o mumie de acum 1500 de ani.

Arheologii au descoperit o mumie, mai precis  rămăşiţele unei femei care se presupune că a murit acum un mileniu, la o adâncime de peste 3000 de metri. Rămăşiţele au fost descoperite în Mongolia, în Munţii Altai. Doar mâinile şi picioarele au fost descoperite, însă detaliul remarcat de către oamenii de ştiinţa a fost uluitor.

Se pare că femeia era încălţată cu o pereche de încălţăminte care seamănă cu adidasul din ziua de astăzi şi mai exact cu un celebrii traineri de la Adidas. Deşi există o oarecare asemănare între încălţările mumiei şi tenişii produşi de cunoscuta firmă germană, experţii au o explicaţie ceva mai realistă. Ei spun că încălţămintea era un simbol al statutului înalt în societate.

“Nu ştiam că pe atunci existau adidaşi. Femeia aceasta nu făcea parte din elita societăţii”, mărturiseşte o persoană pe Live Leak, potrivit express.co.uk.

Lângă rămăşiţele mumiei s-au găsit o şa, un frâu, un vas de lut, un fierbător, un jgheab, oasele unui cal, haine tradiţionale mongoleze, un cap de oaie, perne, un geamantan de călătorie care avea în interior rămăşiţele unei oi şi oase de capră.  Sursa stire Sursa foto

loading...