Cel mai întunecat loc din lume pentru bolnavii mintali.

În Indonezia, oamenii care suferă de afecţiuni mintale au un destin teribil. Cum multe din afecţiunile psihice nu sunt recunoscute în această ţară, iar personalul medical de specialitate este aproape inexistent, bolnavii trăiesc în condiţii crunte,  sunt legaţi cu lanţuri, înfometaţi, maltrataţi.

Potrivit credinței populare indoneziene, persoanele ce suferă de boli psihice sunt considerate ca fiind posedate de diavol sau sunt un rezultat al spiritelor rele si al blestemelor, iar familiile lor sunt de părere că nu au nicio opțiune decât să îi țină legați în spații izolate.

Indiferent de gravitatea afecțiunii psihice de care suferă, bolnavii sunt ținuți în lanțuri, în camere mult prea mici, murdare și, de cele mai multe ori, izolate complet de lumea de afară.

Dorind să afle cât mai multe despre relele tratamente aplicate pacienților, fotograful Andrea Reese Steaua a petrecut 2011-2012 investigând condițiile din serviciile de sănătate mintală din Indonezia pentru documentarul din 2013 numit „Tulburarea” (“Disorder”).

„Voi continua această documentație deoarece condițiile rămân critice, progresul este lent, iar guvernul Indoneziei acordă atenție presei internaționale. ONG-urile internaționale și naționale folosesc fotografii și prin rapoartele mele doresc să continue eforturile. Nu pot părăsi această poveste”, a declarat Reese.

Dintre persoanele cu afecțiuni psihice, se consideră că 18.000 continuă să fie supuși unor tratamente inumane chiar de către rudele lor, deși această practică a fost interzisă in 1977.

Diferite rapoarte arată că în Indonezia lucrează între 600 şi 800 de psihiatrii. Înţelegerea faţă de bolile mintale este aproape nulă Sursa stire Sursa foto