Lege unică în lume, aplicată doar în România.

Internet fără fir, gratuit şi non-stop, în toate locaţiile publice.

Internet fără fir, gratuit şi non-stop, în toate localurile, zonele turistice şi institutiile publice din România. Asta prevede un proiect depus în Parlament. Dacă se va ajunge să intre în vigoare, am fi prima ţară din lume care ar avea o asemenea lege.

Noua lege presupune ca fiecare patron de birt, restaurant, sau terasă să fie nevoit să le asigure clienţilor reţele WI-FI. La fel va fi şi pentru primării, spitale, Fisc sau şcolile, spre mulţumirea tuturor românilor.

În localitatea Mărăcineni, de lângă Buzău, vestea că ar putea avea internet gratis la cârciumă i-a animat pe săteni. Patronul unui local deja şi-a făcut planuri cum să-şi atragă clienţii ca să intre în localul lui. Cu gândul la puhoiul de clienţi care va veni să navigheze online de la terasa lui, se gândeşte chiar şi la profit.

Patron local: “O investiţie de 1500 de lei, dar merită că poate vine toată lumea.”

Iniţiatorul legii susţine că utilizatorii se vor putea conecta timp de o oră, iar apoi reconecta folosind adresa de e-mail. În zonele turistice accesul va fi neîntrerupt. Proiectul arată că viteza minimă de acces tebuie să fie de 50 de Mb/s – suficientă pentru a descărca o fotografie instantaneu sau pentru a căuta informaţii pe net.

Mihai Sturzu, deputat neafiliat: “Deasemenea în spaţiile deschise publicului cu aglomerare urbană şi interes turistic. De asemenea această lege se referă şi la operatorii economici din zona de restaurtante, hotelur,i terase şi baruri. Sper ca România să fie prima ţară din lume care să facă acest pas”.

Peoblema ar fi că nu s-a stabilit cine ar trebui să asigure securitatea cibernetică a acestor puncte, pe care specialiştii le consideră foarte vulnerabile pentru oricine le foloseşte.

Aceeaşi propunere legislativă, obligă operatorii de telefonie mobilă să le ofere tuturor clienţilor cel putin 500 de MB de trafic lunar gratuit, fie pe cartelă, fie pe abonament. Sursa stire Sursa foto