A făcut 33 de ani de ÎNCHISOARE, dintr-o eroare judiciară. Povestea lui este fascinantă.

Curtea de Justiţie din statul american Virginia l-a disculpat în totalitate pe deţinutul Keith Allen Harvard, anulând sentinţa sa de condamnare la detenţie pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată, pronunţată acum mai bine de 33 de ani. Deţinutul are acum 60 de ani şi a stat în închisoare mai mult de jumătate din viaţa sa. În dimineaţă de vineri 8 aprilie 2016, acestuia i-a fost transmisă “Decizia Reparatorie” iar un judecător a ţinut să-şi ceară scuze, în numele justiţiei americane, față de fostul militar al US NAVY, care a fost întemniţat o periaodă foarte mare din cauza unei erori judiciare regretabile, scrie agenţia de presă Reuters.

Keith Allen Harvard era militar la US NAVY şi a fost condamnat, în 1982, la închisoare pe viață, fără posibilitate de eliberare condiţionată, pentru uciderea lui Jesse Perron și violarea sotiei sale. Conform celor care au anchetat cazul, Jesse Perron a fost pur şi simplu zdrobit în bătaie până la moarte, cu o rangă de fier, după care şi soţia victimei a fost violată de mai multe ori, pentru ca apoi să fie bătută şi ea cu sălbăticie de agresor, acesta lăsând-o mai mult moartă decât vie, cel mai probabil crezând că a ucis-o sau că, cel puţin, nu va supravieţui până dimineaţă.

Soţia lui Jesse Perron a supravieţuit, cu toate că vătămările corporale erau de o gravitate deosebită, dar a rămas cu sechele, pierzăndu-şi parţial memoria. Din această cauză ea nu a reuşit să ofere indicii suficiente pentru identificarea agresorului, singurul lucru pe care şi-l amintea foarte bine era acela că violatorul purta uniforma de marinar. Atunci a mai fost folosită urma unei muşcături pentru identificarea agresorului iar experţii în medicina legală au considerat că o muşcătură de pe coapsa victimei semăna foarte bine cu amprenta dentară a lui Keith Allen Harvard, care pe atunci avea vârsta de 26 de ani.

Keith Allen Harvard a declarat încă de la început că a fost cu o altă femeie în noaptea respectivă, iar sub jurământ femeia a declarat acest lucru, numai că nu a fost crezută de completul de judecată, mărturia ei fiind catalogată ca fiind mincinoasă. Astfel, Keith Allen Harvard a fost condamnat pentru omor, vătămări corporale grave, viol, sodomizare prin constrângere și jaf, toate dovezile fiind bazate numai

concluzia experţilor în medicina legală, fără a se lua alte probe care să-i dovedească vinovăţia sau nevinovăţia. În toţi cei 33 de ani de închisoare, Keith Allen Harvard s-a declarat nevinovat şi a continuat să-şi suţină nevinovăţia din spatele gratiilor. La 33 de ani de la încarcerarea lui, o expertiză genetică a arătat că violul, crima și jaful au fost comise de o altă persoană, pe numele său Jerry Crotty, pe atunci fiind tot militar al US NAVY, ca şi Keith Allen Harvard. În anul 2006, adevăratul făptaş a murit între timp, în acel moment aflându-se într-una din închisorile din statul Ohio, unde își ispășea pedeapsa pentru ultima din infracţiunile sale grave, răpirea unei persoane.

loading...

De reţinut că, justiţia din SUA eliberează oameni întemniţaţi din eroare în fiecare an. Conform unui studiu realizat și publicat în 2012, din anul 1989 şi până în 2011, în America au fost eliberate mai mult de 2000 de persoane ce au fost băgate în închisoare ca urmare a unor erori judiciare grave. Sursă articol ro.blastingnews.com