Şeful unui magazin: „Mi s-a cerut să vând carne SPĂLATĂ cu detergent”

Seful unui magazin Profi din Arad sustine ca i s-a cerut sa vanda carne expirata spalata cu detergent si otet si a fost suspendat din functie pentru ca a refuzat. Angajatul a sesizat Politia, Protectia Consumatorilor, DSVSA si ITM Arad. Conducerea supermarketului neaga acuzatiile. Ciprian Emanuel Gabor a declarat, marti, pentru News.ro, ca el si alti zece angajati ai unitatii au depus sesizari la Politie, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC), Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), prin care acuza abuzuri din partea unor superiori.

Gabor, care zilele trecute a fost suspendat din functie, sustine ca neintelegerile cu superiorii au aparut in momentul in care acestia au incercat sa ii impuna sa vanda produse expirate, iar el s-a opus. El sustine ca i s-a cerut sa vanda carne expirata, spalata cu otet si detergent, iar pentru ca a refuzat, superiorul le-a solicitat acest lucru direct angajatilor.

„Pentru ca am refuzat sa vand carne expirata, s-au facut presiuni pe angajati de catre seful meu direct, sa accepte sa vanda carnea, iar daca eu reactionez sa ii anunte pe el, ca ma va pune la punct. Cu alta ocazie, directorul zonal mi-a reprosat ca am aruncat carnea expirata si nu am facut precum la alte magazine ale noastre, sa o spal cu otet si detergent CIF”, a declarat Gabor, conform ziare.com.

El sustine ca seful sau, directorul zonal, i-ar fi solicitat si sa reeticheteze unele produse expirate, precum salamuri, toba sau sunca, insa a refuzat. „Seful meu direct mi-a spus ca si lui i-au fost cerute aceste lucruri de catre director regional”, mai spune Gabor. El a depus o plangere la Politia Arad, alaturi de alti zece angajati ai magazinului, adica aproximativ jumatate din personal.

Ciprian Emanuel Gabor a sesizat autoritatilor si alte presupuse nereguli, sustinand ca marfurile sosite dintr-un depozit din Cluj nu ar fi insotite de toate documentele necesare.

„Toata marfa care vine in magazinele Profi de pe depozitul din Cluj este insotita doar de un aviz, fara a avea un certificat de conformitate, asa cum ar trebui. Am avut clienti care cumparau mai multa marfa si mi-au cerut acest certificat, pe care nu l-am avut”, sustine barbatul.

Conducerile CJPC, DSVSA si ITM Arad au confirmat ca se fac cercetari in acest caz, dupa ce au fost depuse petitii de catre 11 angajati. Articol preluat INTEGRAL de pe portalul de informaţii adevarurilevietii.net

loading...