“CIOCU’ MIC” sau închisoare. DENUNŢUL poate fi făcut în maxim 30 de zile de la faptă.

Senatorul Ioan Ghişe le-a pus gând rău denunțătorilor. Acest a iniţiat un proiect de lege de modificare a Codului Penal, în sensul în care cei care nu fac un denunţ în termen de 30 de zile de la producerea faptei penale riscă închisoare de la doi şa şase ani.

Omisiunea de a denunţa în maximum 30 de zile săvârşirea unei fapte prevăzute de Codul penal se pedepseşte cu închisoare de la doi la şase ani“, se arată în unicul articol modificat din Codul Penal.

Societatea romaneasca este bulversata de mulţimea de denunţuri ale unor presupuse fapte penale vechi de mai mulţi ani, chiar opt sau zece ani. Implicaţiile scandalurilor publice generate de aceste denunţuri sunt sociale, politice, administrative, instituţionale şi economice. Autoritatea publică este grav ştirbită de arestările celor aleşi în funcţii de demnitate publică pentru fapte penale presupuse a fi comise cu mulţi ani înainte de a fi aleşi, dar denuntaţe după mulţi ani“, sustine Ghișă in expunerea de motive.

Senatorul nu se fereşte să afirme că vrea să-i descurajeze pe denunţători, care ar risca închisoare dacă ar îndrăznesc să denunţe o faptă panală mai târziu de 30 de zile de la producerea ei. „Este urgent şi necesar societăţii româneşti ca să fie corectate abuzurile ce provin din tăinuire şi şantaj ale unor fapte presupuse penale şi vechi de mulţi ani. În acest sens, denunţarea unor fapte presupuse penale trebuie să se facă de îndată, iar nedenunşarea să fie aspru pedepsită. Astfel, s- ar diminua corupţia şi conformarea la legalitate ar fi încurajată. În acest fel s-ar combate corupţia mai eficient“, mai motivează Ghişe, conform adevarul.ro.

Surs foto. Citiţi mai multe pe portalul de informaţii online psnews.ro

loading...