O Profesoară din America a GĂSIT SECRETUL de la LOTO

O americancă a câştigat la loz în plic de patru ori, de fiecare dată suma având şase zerouri. În total, norocul i-a adus în conturi 20,4 milione de dolari. Statistic vorbind, acest lucru se poate întâmpla o dată la 18 x 10 la puterea 24 ori.

Noroc chior sau pură matematică? Joan R. Ginther, o fostă profesoară de matematică, a câştigat în decursul a aproximativ 15 ani, 20,4 milioane de dolari. Primul loz norocos, în valoare de 5,4 milioane de dolari, l-a jucat în 1993, în Texas, locul său de baştină.

Zece ani mai târziu, norocul a lovit-o însă şi mai tare. Într-un interval de aproximativ doi ani, americanca a câştigat de alte trei ori la loz în plic: 2; 3 şi respectiv 10 milioane de dolari (cel mai mare premiu la această categorie oferit de Loteria Texas). Toate lozurile au fost cumpărate din acelaşi magazin, în acelaşi oraşel-Bishop, unde femeia a şi copilărit. Acum, Ginther care a ajuns la 63 de ani, trăieşte în Las Vegas, scrie Forbes citând revista Harper.

Autorul articolului din Harper avansează ideea că americanca, având temeinice cunoştinţe de matematică, a găsit de fapt algoritmul care a dus-o către câştig. Un calcul care îi indica unde este poziţionat lozul câştigător între celelate. Odată descoperit acest algoritm, femeia ar mai fi trebuit să afle în ce unitate loto va fi expediat lozul respectiv, ceea ce, scrie „Harper”, nu este complicat, dar mai ales să se asigure că nimeni altcineva nu va cumpăra vreun bilet în afară de ea, ceea ce ar fi presupus o colaborare cu proprietarii magazinului.

Aceasta variantă ar putea explica motivul pentru care fosta profesoară a câştigat de fiecare dată în acelaşi loc. Ipoteza nu poate fi însă demonstrată, mai ales că nu a existat nicio declaraţie a celei mai norocoase femei din lume în acest sens. Mai mult, varianta unei stele norocoase nu poate fi nici ea exclusă în totalitate. Sursă foto. Citiţi mai multe pe portalul de informaţii amaflat.com

loading...