ROMÂNII obligaţi să plătească 300 de mii de euro, unor tinere adepte ale MISA

Tara noastra trebuie sa le plateasca aproape 300 de mii de euro unor tinere adepte ale MISA care, in 2004, au fost retinute si incatusate de jandarmii veniti la perchezitie. Decizia a fost data de CEDO! Cu alte cuvinte, fiecare roman va achita facture de acum 12 ani.

De-alungul anilor, mai multi adepti ai lui Gregorian Bivolaru au reclamat public felul in care s-a desfasurat perchezitia de acum 12 ani. Unii s-au plans ca jandarmii au fost brutali. Judecatori au considerat ca actiunea autoritatilor romane a fost brutala fata de 26 de femei si barbati care nu au opus rezistenţă. Operatiunea de atunci a fost desfasurata in dosarul lui Gregorian Bivolaru.

Mai mult decat atat, CEDO a mai constatat ca in momentul in care unii adepti ai lui Bivolaru aveau calitate de martori, acestia au fost dusi la audieri incatusati. Pentru fiecare dintre cei 26 de reclamanti, Romania trebuie sa achite 18 mii de euro, daune morale.

Descinderile din 2004 au avut loc in dosarul pe care parchetul il deschisese impotriva lui Gregorian Bivolaru, liderul MISA, pe care il acuza de pornografie, relatii sexuale cu minori si coruptie sexuala. Bivolaru a fost condamant definitiv pentru o parte din acuzatii si este acum arestat in Franta, unde asteapta extradarea. Sursă foto.

Articol preluat INTEGRAL de pe site-ul de informaţii sokant.ro

loading...