Putem trai vesnic? Un miliardar rus spune ca da

“Nemurirea cibernetica” poate deveni realitate?

Cand ne gandim la “nemurirea cibernetica” ne gandim la vreun subiect de film sau roman science fiction. Totusi, un miliardar rus este 100% convins ca acest lucru poate fi posibil.

Dmitri Itskov, un om de afaceri rus in varsta de 35 de ani are ca scop sa ramana in viata pentru totdeauna si spera sa faca posibila nemurirea in urmatorii 30 de ani. De aceea el a creat fundatia Initiativa 2045 – o organizatie care lucreaza cu oameni de stiinta pentru a dezvolta nemurirea cibernetica. Ei si-au propus sa realizeze acest lucru in urmatoarele cateva decenii.

Prin acesta tehnologie Itskov doreste sa faca posibila viata asemenea unui “avatar” holografic nemuritor.

Fundatia Initiativa 2045 infiintata de Itskov in 2011 este subiectul unui documentar BBC intitulat The Immortalist.

Miliardarul a declarat ca este 100% sigur ca isi va atinge scopul de a trai vesnic in urmatorii 30 de ani.

loading...

Potrivit site-ului  Inititativa 2045 ei doresc sa realizeze “avataruri” pana in 2020. Aceste avataruri vor fi niste roboti care vor putea fi controlati cu puterea mintii iar feedbackul va fi trimis catre creierul utilizatorului printr-o interfata creier-calculator.

Itskov isi propune ca fundatia sa sa realizeze in urmatorii 5 ani un avatar caruia ii va fi transplantat un creier uman dupa moartea persoanei respective. Ei afirma ca pana in 2035 vor crea un avatar artificial care va putea gazdui o persoana, iar in 2045 urmeaza sa creeze un avatar holograma.

Aceasta tehnologie prevesteste o noua era pentru omenire.

Exista dezbateri in comunitatea stiintifica care vorbesc despre faptul daca complexitatea crierului uman poate fi replicata intr-o masina.

Mai mult, obiectivul ambitios al fundatiei Initiativa se sprijina pe descoperirile pe care omenirea nu le-a facut si de care e inca departe.

In ciuda tuturor acestor obstacole, Itskov a inceput deja planificarea nemurii digitale. El afirma ca va avea mai multe organisme in diferite forme, care vor trai pe Pamant si in spatiu si in timp in timp ce constiinta lui va fi comuna intre ele.

Sursa articol