Țara care a interzis nunțile și înmormântările sau să vizitezi capitala.

Autoritățile de la Phenian au interzis total nunțile și înmormântările pentru o săptămână și au introdus controale riguroase la intrarea și la ieșirea din capitală. De asemenea, au fost intensificate inspecțiile și perchezițiile inopinate.

Motivul este acela ca Phenianul se pregătește pentru al șaptelea Congres al Partidului, este vorba despre un eveniment care are loc o dată la o generație în Coreea de Nord. Ultimul Congres a fost organizat în 1980, când Kim Jong-il a fost confirmat drept succesor al lui Kim Il-Sung. Ca urmare, Kim Jong-Un este așteptat să facă și el un anunț de cea mai mare importantă, cel mai probabil legat de arsenalul nuclear. În perioada Congresului Partidului, orice încălcare a legii este considerată o crimă politică și era pedepsită mult mai sever.

“Autoritățile au creat o atmosferă înfricoșătoare”, spun martorii oculari. Patrule ale Securității Populare inspectează locuințele cetățenilor, dar și camerele de hotel. Nimeni nu are voie sa intre în Phenian fără un permis special, chiar dacă vrea doar să vină în vizită la rude. Pentru a întări dispozitivul de siguranță, agenți din toată țara au fost aduși în capitală, în numele “apărării totale a Congresului Partidului”, iar ceremonii precum înmormântările sau nunțile au fost interzise, fiind văzute ca factori de risc nord-coreean.

Sursa știre Sursa foto