Un nou CUTREMUR a fost înregistrat ieri în România!

Un nou cutremur a lovit România! Seismul a fost de adâncime şi s-a înregistrat în apropiere de Covasna, relatează romaniatv.net

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs, joi la prânz, în județul Buzău, la ora locală 13,43, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 108 kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost: Covasna (40 km), Râmnicu Sărat (47 km), Focșani (51 km), Târgu Secuiesc (54 km) și Buzău (57 km).

Acesta este al doilea cutremur produs în cursul zilei de joi după ce dimineață, la ora 7,51, a avut loc tot în județul Buzău un seism cu magnitudinea de 2,8 grade.

În luna mai, în România au avut loc 7 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,6 și 3,6 grade pe scara Richter.

loading...

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București. Sursa foto: spynews.ro

Sursă articol: jurnalmm.ro