Video: Atenție! Scene ȘOCANTE într-o grădină zoologică

Vizitatorii unei grădini zoologice au avut parte recent de experiențe șocante. Scenele au provocat furia acestora, după ce angajații grădinii zoologice au omorât o zebră perfect sănătoasă și au hrănit tigrii cu carcasa acesteia. Totul sub privire înmărmurite ale vizitatorilor, majoritatea părinți însoțiți de copii.
Incidentul a avut loc la Kristiansand Dyrepark , una dintre cele mai în vogă atracții din Norvegia, au relatat reporterii de la The Telegraph, Marea Britanie.
Oficialii de la grădina zoologică amintită au admis că zebra ucisă a fost sănătoasă, dar au subliniat că a trebuit ucisă pentru că aveau prea multe zebre. În plus, aceștia nu consideră că au făcut ceva greșit prin stimularea comportamentelor naturale ale animalelor sălbatice. ”Cred că cei mai mulți oameni își dau seama că un tigru mănâncă carne. Nu facem un secret din asta. Am înțeles reacțiile oamenilor, dar este destul de normal ca tigrii sau leii să își mănânce prada”, a explicat unul dintre veterinarii grădinii zoologice.
Cu toate acestea, vizitatorii au fost șocați de scenele macabre. Părinții furioși au condamnat spectacolul ca fiind traumatizant pentru copii, în special pentru cei mici.
Grădina zoo norvegiană a mai fost pe prima pagină a ziarelor după ce puiul de girafă Melvin a fost ucis de către o antilopă, tot în văzul vizitatorilor.

Aparent această practică a uciderii animalelor sub privirile publicului nu este una nouă. Zoo Copenhaga, una dintre cele mai mari grădini zoologice din Danemarca, a stârnit indignarea publicului în 2014, prin uciderea unui pui de girafă sănătos. Marius, o girafă în vârstă de 18 luni, a fost ucis și dezmembrat în fața vizitatorilor, ulterior hrănind leii cu carnea acestuia. Angajații au ucis girafa în ciuda unei petiții online semnată de mii de iubitori de animale. În acest caz, reprezentanții grădinii zoologice daneze au motivat faptul printr-o încercare de a preveni cosangvinizarea.

Cu toate explicațiile, o întrebare persistă. Este chiar necesar ca astfel de evenimente să se petreacă sub ochii vizitatorilor, și în special a copiilor mici?
Se estimează că numărul animalelor sănătoase sacrificate în grădinile zoologice din Europa, pentru hrănirea animalelor sălbatice, se apropie de 5.000 de exemplare în fiecare an .