Dat afară de la serviciu pentru că a refuzat să ucidă doi pui de urs.

Bryce Casavant, un ofițer de mediu din British Columbia, Canada, a impresionat milioane de oameni din întreaga lume, bărbatul fiind concediat de șefii săi pentru că a refuzat să ucidă doi pui de urs.

Casavant în loc să omoare ursuleții, i-a tranchilizat și i-a dus la un cabinet veterinar, unde medicul a stabilit că aceștia sunt în stare bună de sănătate.

Mama ursuleților fusese ucisă pentru că a atacat în mod repetat o locuință, în căutare de mâncare. Cei doi pui, frate și soră, în vârstă de aproximativ două luni, au venit să o caute, dând nas în nas cu echipele de vânători.

Ei se află acum  la North Island Wildlife Recovery Association în Errington, iar șeful centrului spune că aceștia vor putea fi eliberați înapoi în sălbăticie.

Refuzul ofițerului de a îi ucide și decizia de a îi duce la centrul pentru animale sălbatice, l-au costat pe Bryce Casavant serviciul. Șefii săi au fost extrem de nemulțumiți că acesta le-a nesocotit ordinul, deși toți specialiștii consultați de presă canadiană, spun că omorârea ursuleților nu era necesară.

loading...

Ministerul Mediului din British Columbia nu a anunțat oficial ce soartă vor avea puii.

Este o situație foarte tristă. Deși ofițerii de mediu sunt nevoiți să ucidă uneori, pentru siguranța publică, animalele sălbatice, înțelegem cât de dificilă este o astfel de decizie pentru cei implicați, a afirmat ministrul mediului, Mary Polak.

Cazul a impresionat mii de oameni, care au lansat o petiție pentru ca ofițerul Casavant să fie reangajat. Casavant a fost din nou primit la serviciu.  Sursa știre Sursa foto