A găsit piatră frumoasă și a pus-o în acvariu. După 3 decenii o veste șoc: ce era de fapt obiectul?

Lidia Korșunova, o femeie din Krasnoiarsk, Siberia, a povestit că soțul ei a găsit piatra interesantă, care a rămas apoi timp de mai bine de trei decenii în acvariul familiei, notează Siberian Times.

Atât soțul cât și prietenii săi, alături de care se afla în momentul în care a găsit piatra, au crezut că obiectul este artificial: un soi de sticlă fără valoare si s-au hotarat sa o păstreze drept amintire.

Dupp ani buni, Lidia, de profesie geolog, a citit lucrările unui specialist și a început să suspecteze că piatra din casa ei are de fapt o valoare mare și  s-a hotărât sa afle adevărul cât mai repede.

Când a trimis piatra la analize a  aflat o primă veste neplăcută, că obiectul nu era așa cum sperau, un smarald uriaș, deși semăna.

În timp ce analizau obiectul, geologii au rămas însă uimiți: aceasta conținea de 7,5 ori mai mult nichel decât sticla obișnuită, de 6 ori mai mult cupru, de 20 de ori mai mult zinc, de 3 ori mai mult cobalt, de 40 de ori mai mult crom. Prin urmare, nu putea fi artificială.

De fapt, astfel cantități de minerale au fost găsite în tektite, obiecte de sticlă formate în urma impactului meteoriților.

Concluzia finală aparține unui fost specialist al Agenției Spațiale a Rusiei. Obiectul uitat atâția ani în acvariu ca o banală decorațiune, este de fapt o bucățică de sticlă extraterestră, ajunsă pe Pământ odată cu înspăimântătorul meteorit care a lovit în urmă cu peste 100 de ani la Tunguska.   Sursa știre Sursa foto