Doi frați pakistanezi sunt activi ziua dar complet paralizați noaptea.

În fiecare seară începe un coșmar pentru o familie din Balucistan (sud-vestul Pakistanului), nu pentru că lui Abdul Rasheed (noua ani) și lui Shoaib Ahmed (13 ani) le-ar fi frica de întuneric, ci pentru că cei doi frați, activi în cursul zilei, sunt ca și paralizați în timpul nopții.

Corpurile frățiorilor înțepenesc, fără a mai putea face nicio mișcare, scrie Indian Times. Cei doi băieți nu pot vorbi și nu se pot mișca. Cum răsare soarele însă, ei își recapătă toate facultățile.

În faţa acestui mister, comunitatea medicală pakistaneza nu ştie ce să spună. Javed Akram, profesor de medicină la Institutul pakistanez de Științe medicale, a declarat agenției Associated Press că nu știe cum să explice simptomele celor doi frați, numiți “copiii solari”.

“Luam acest caz ca pe o provocare. Medicii noștri efectuează teste pentru a afla de ce copiii sunt activi ziua, dar nu pot deschide ochii, vorbi sau mânca după asfințitul soarelui”, a spus medicul în cadrul unei vizite la spitalul din Islamabad unde sunt internați frații.

Analizele medicale au fost trimise în străinătate pentru examinări mai amănunțite. Cercetătorii iau și mostre din sol și din aer, în satul în care locuiește familia copiilor, aflat aproape de Quetta (capitala provinciei Balucistan). Tatăl este văr primar cu soția lui, iar doi din cei şase copii ai lor au murit în primii ani de viață, potrivit Al-Arabya. Ceilalți copii în viață ai celor doi nu prezintă niciun simptom neobișnuit.

“Cred ca fiii mei primesc energia de la soare”, spune tatăl, încercând să explice boala misterioasă a celor doi copii ai săi și adăugând că ei trăiesc aşa de la naștere.

Associated Press, care i-a văzut pe cei doi băieți, ii descrie ca pe niște copii activi, energici și veseli în timpul zilei.

loading...

Nesiguranța legată de boala lor nu pare a-i îngrijora prea mult, ei rămânând optimiști în privința viitorului care îi așteaptă: unul vrea să fie învățător, iar celalalt, imam. Sursa știre Sursa foto