La 62 de ani cerşea pentru a face bani de prostituate. Una de 15 ani l-a înjunghiat mortal

Cazul de omor petrecut de curând la Turda este unul atipic din mai multe puncte de vedere. În primul rând, o „fetiţă” de doar 15 ani, care practica prostituţia, este suspecta principală în uciderea unui bărbat de 62 de ani care îi era client. Barbatul a fost găsit înjunghiat mortal în casa lui, de vecini, la câteva ore după crimă. Victima a fost găsită dezbracată si plina de sânge.

Organele de anchetă au ridicat fire de păr blond de la locul faptei, şi pe baza analizelor ADN, au ajuns la concluzia că fata de 15 ani este direct implicată. După crimă, „prostituata” a fugit din casa victimei si se ascundea în judeţul Alba, la rude, spun poliţiştii. Tânăra s fost supusa expertizei psihiatrice şi deocamdată este cercetată în stare de libertate.

Barbatul găsit mort, divorţase în urmă cu zece ani şi este descris cu amărăciune de fosta nevastă astfel: ea şi vecinii spun că fostl ei soţ obişnuia să aducă fete acasă la el. Se spune că mergea pe la mănăstiri şi cerşea bani, cu pozele celor trei fiice ale lor, iar apoi banii îi cheltuia pe femei de moravuri uşoare. De mai multe ori, bărbatul a fost văzut cum ajungea acasă cu femei acostate pe stradă, spun vecinii lui.

Fosta soţie le-a povestit anchetatorilor că în ultima perioadă omul trăia din cerşit şi se folosea de o stratagemă bine pusă la punct ca să stoarcă bani de la oamenii miloşi.

Iuliana Mureşan, fosta sotie a victimei: „El cerea poze cu fetele, ca să poată merge la mănăstiri să cerşească. El aşa îşi câştiga traiul, pe urmă banii ce îi făcea, în loc să le dea fetiţelor, mergea la „fetiţe din alea mai mari”. Îi placeau numai fetiţele tinere de 14,15, 16 ani. Astea-i plăceau lui, că aşa m-a prostit şi pe mine la 14 ani.”

După crimă, suspecta de 15 ani ar fi aruncat arma în râul Arieş.

Bărbatul a fost găsit abia a doua zi, fără suflare, de către vecini. Urmele de sânge din curte şi uşa întredeschisă i-au făcut pe aceştia să-şi pună semne de întrebare.

„Ne-am dus la el, la prag, am văzut o urmă de sânge ieşită din casă. Era dată perdeaua într-o parte şi uşa era întredeschisă şi atunci l-a văzut că e în pat, dezbracat, mort. Lui îi plăceau femeile, le tot aducea aici. Cică a venit cu o fată de 15 ani, o ţigăncuşa. A văzut-o baiatul vecinului când a sărit poarta şi a fugit fata”, a povestit o vecină.

Adolescenta a fost indentificată, spun surse din achetă, după câteva fire de păr găsite la faţa locului. Fata a fost găsită în casa bunicii sale din Alba.

Silvia Varga, vecină: „Îl ştiam de când m-am mutat aici. Părea un om foarte cumsecade, numai că era afemeiat. După spusele vecinilor, aducea femei şi le plătea.”

Dacă va fi găsită vinovată, tânăra de 15 ani va ajunge probabil într-un centru de reeducare. Sursă foto. Sursă articol.