Românii din străinătate primesc ACASĂ “somaţie de la ANAF” ca fiecare să explice provenienţa BANILOR

Românii care muncesc în străinătate au toate motivele să fie supăraţi pe statul român pentru noile decizii luate de cei de la ANAF. Până acum nu s-a întâmplat nimic, doar că inspectorii de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au emis un nou set de “articole legale” în ceea ce îi priveşte pe românii plecaţi la muncă în alte ţări. Potrivit noilor reglementări, acestora li se impune ca o nouă impozitare strictă a veniturilor pe care le realizează în străinătate.

O adresă de la ANAF care a fost primită de un român aflat la muncă în Norvegia face furori pe reţelele de socializare, unde a devenit virală. Potrivit adresei, datată anul aceasta, românul este invitat la ANAF în legătură cu veniturile obţinute în străinătate şi este ameninţat că, în caz contrar, „organul fiscal va proceda la aplicarea prevederilor legale”. Se va trece la verificarea provenienţei banilor pe care românii îi trimit lunar rudelor din ţară, aceştia folosind diferite servicii de transfer sau prin alte modalităţi care vor trebui să fie obligatoriu, transparent, relatează cei de la newsar.ro

De asemenea se va verifica şi dacă se respectă sau nu, cadrul fiscal intern. Iniţiatorii acestei măsuri consideră că doar prin acest demers se poate reechilibra bugetul Fiscului prin încasarea de mai multe impozite la buget. Cu aceste noi impozite, cei de la ANAF caută să acopere deficitul existent în vistieria statului şi să ofere o corecţie drastică evazioniştilor, relatează cei de la newsar.ro. Această decizie a inspectorilor de la ANAF este una deosebit de dură şi, în ciuda impactului devastator pe care îl va avea asupra românilor aflaţi la muncă în străinătate, este singurul instrument menit să stopeze fraudele fiscale care duc la diminuarea resurselor financiare ale statul român.

De remarcat, că nu este singurul caz în care cetăţeni români plecaţi la muncă în străinătate au primit astfel de notificări de la ANAF. Susă foto.

Adresa-ANAF

Conform declaratiilor celor de la ANAF, somaţiile vor fi primite doar de românii care au încă domiciliul în România şi prestează o muncă la negru în statele Uniunii Europene.

9 Comments on Românii din străinătate primesc ACASĂ “somaţie de la ANAF” ca fiecare să explice provenienţa BANILOR

 1. anonimus // 17 mai 2016 at 11:36 //

  Este o masura ok, nu vad de ce atata panica aiurea….ai ceva de ascuns?….

 2. De ce sunteti suparati, nu voi l-ati votat? nu voi ati vrut alt guvern? nu voi ati stat cu orele votandu-l pe Basescu in cateva secunde? acum trebuie recuperati banii pe care i-ati primit ca spaga la alegeri, suportati ca asa va trebuie

 3. Insa veniturile din activități dependente, adică salariate, obținute în străinătate și plătite de un angajator nerezident nu sunt impozabile în România și nu trebuie declarate.

 4. Dar oare se refera la activitati care nu implica un angajator?Caci angajatorul si angajatul platesc deja taxe pe teritoriul unde sunt angajati legal.Poate se refera la venituri din activitati cum ar fi pictura,scrisul,muzica…etc

 5. anafde kkt // 10 mai 2016 at 15:50 //

  Sa luati taxe de la mamele voastre si de la parlamentari i cu 10 case si 20 de masini jegsiilor

 6. Nu cred ca e posibil asemenea lucru si nici legal o data ce platesc taxe si sunt impozitat de statul in care muncesc.de ce as mai plăti la statul Roman alte taxe pe aceiași bani doar ca sunt nascut in Ro o prostie?

 7. Adrian // 10 mai 2016 at 12:10 //

  ALOOO ANAF (ADUNATURA NATIONALA ANALFABETILOR FUTUTI) NOI NU SUNTEM PROPRIETATEA VOASTRA . CE FACEM PE UNDE AJUNGEM DATORITA INCOMPETENTEI VOASTRE . SUNTEM DIRECT RESPONSABILI . PLATIM TAXE UNDE MUNCIM SI NU TREBUIE SA VA DAM EXPLICATII VOUA TALHARILOR CE SUNTETII .CONFISCATII AVERILE CELOR CARE AU FURAT TARA IN PRIMUL RAND SI LASATINE TRUDA NOASTRA DEPARTE DE CASA CA O SA NE RASCULAM ASUPRA VOASTRA SI A NEDREPTATII SI VA FII VAI SI AMAR DE VOI .

 8. Annamaria // 10 mai 2016 at 9:24 //

  Beneficiați inclusiv de dreptul la vot. Aveți și obligații, nu numai drepturi !!!

 9. Cristina // 10 mai 2016 at 8:50 //

  Stimati domni ANAF, credeti ca noi, cei plecati in strainatate, am plecat de bine??? Am plecat ca voi, cei ce reprezentati Statul Roman, nu ati facut nimic pentru noi si continuati a nu face nimic nici pentru viitoarele generatii!!! Ani de studii universitare si post universitare dusi pe apa sambetei, ani si timp irosit!!! De aia am plecat, sa oferim un viitor mai bun copiilor nostri deoarece repet, voi, cei reprezentati Statul Roman, dormiti pe banii nostri! Platesc 25% taxe aici unde lucrez, nu beneficiez de nimic in Romania, de ce v-as plati si voua taxe? Ca sa va fie perna si plapumioara pufoasa, sa aveti un somn mai linistit??? Nu faceti decat sa continuati ca si alti actuali cetateni romani sa renunte la cetatenia romana care, repet, nu ofera nimic, decat o mare durere de cap!!!! Sa va fie rusine!

Comments are closed.