Video Uimitor! Un orb şi prietenul lui fără braţe au plantat 10.000 de copaci.

Doi bărbaţi din China, unul  orb iar celalalt fără braţe au reuşit să dea o lecţie de viaţă întregii lumi: Jia Haixia şi Jia Wenqi au plantat 10.000 de copaci. “Eu sunt mâinile lui, iar el este ochii mei”, a explicat Haixia.

Cei doi chinezi, acum în vârstă de 53 de ani, s-au împrietenit în urmă cu un deceniu, când nici unul, nici celălalt nu reuşea să-şi găsească un loc de muncă din cauza afecțiunilor fizice, scrie dailymail.

Haixia s-a născut cu cataractă congenitală, din cauza căreia nu a putut vedea niciodată cu ochiul stâng. În anul 2000 însă, în urma unui accident, bărbatul şi-a pierdut vederea şi la celălalt ochi, devenind astfel complet orb.

Wenqui, pe de altă parte, și-a pierdut ambele brațe într-un accident, pe când avea doar trei ani.

loading...

În fiecare zi, cei doi se trezesc la ora 7 şi pleacă la plantat. Drumul este anevoios, astfel că Wenqui trebui să-şi care prietenul în spate pentru a traversa un râu. Mai departe, Haixia se ocupă la plantatul în sine, ghidat fiind însă de prietenul lui. Pentru că nu îşi permit să cumpere puieţi, bărbaţii recoltează butaşi manual.

„Suntem pe picioarele noastre. Rodul muncii noastre este dulce”, a spus Wenqui mulțumit de munca sa .

Nu a fost o muncă uşoară, însă acum, după 10 ani de când şi-au început „proiectul”, Haixia şi Wenqui au reuşit să planteze nu mai puţin de 10.000 de copaci, pe o suprafaţă de trei hectare.

Sursa știre   Sursa foto