Șocant! Copil de 4 ani din Egipt condamnat pe viaţă pentru crime comise la 2 ani.

Un copil egiptean de patru ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru omoruri şi distrugeri pe care le-ar fi comis, alături de alţi 115 acuzaţi, înainte să împlinească doi ani.

Copilul, Ahmed Mansour Karni, a fost condamnat în lipsă şi este în prezent ”căutat”. Capetele sale de acuzare includ patru crime, opt tentative de omor, vandalizarea unor proprietăţi ale Autorităţii Egiptene pentru Sănătate, amenințarea soldaţilor şi ofiţerilor de poliţie şi distrugerea unor vehicule ale forțelor de securitate. Toţi cei 116 acuzaţi din dosar au primit aceeaşi pedeapsă: închisoare pe viaţă, relatează Jerusalem Post.

Evenimentele s-ar fi produs în urmă cu doi ani în provincia el-Fayuoum, situată la 70 de kilometri sud-vest de Cairo.
Unul dintre avocații apărării spune că a depus în instanţă certificatul de naştere al copilului şi că judecătorul nu a citit dosarul.
„Certificatul de naştere al lui Ahmed Mansour Karni a fost prezentat după ce forţele de securitate au adăugat numele său pe lista acuzaţilor, dar cazul a fost transferat la curtea militară şi copilul a fost condamnat în absenţă la înfăţişarea următoare”, explică avocatul Faisal a-Sayd.

„Nu există justiţie în Egipt. Nu există raţiune. Logica s-a sinucis acum ceva timp. Egiptul a înnebunit. Egiptul este condus de o mână de nebuni”, a mai scris avocatul.

Nu este prima decizie controversată a justiţiei egiptene. Anul trecut, un bărbat orb a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru împuşcarea unui poliţist.
Egiptul este condus de o dictatură militară din 2013, de când preşedintele Abdel Fatah al-Sisi l-a înlăturat pe predecesorul său, Mohammed Morsi, ales democratic. Aproximativ 40.000 de susţinători ai opoziţiei sunt în prezent în închisoare.  Sursa știre Sursa foto
loading...