Elevii unui liceu din Capitală nu au voie să sune la 112 în caz de urgenţă.

Situaţie incredibilă la un liceu din Capitală: elevii nu au voie să sune la 112 în caz de urgenţă. Conducerea şcolii le-a interzis acest lucru. I-au anunţat, în schimb, că pot suna doar la Ambulanţa privată Puls pentru îngrijiri medicale. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă în acest caz, scrie TVR.

Elevii Liceului “Nichita Stãnescu” din Capitalã au fost înştiinţaţi, printr-un anunţ semnat de directoarea Ana Florentina Sandu, că nu au voie să folosească numărul de urgenţă 112. Conducerea şcolii are o altă ofertă:  Salvarea Puls, la care elevii sunt îndemnaţi să sune dacă au vreo urgenţă.

Reprezentanţii serviciului de ambulanţă al municipiului Bucureşti sunt revoltaţi.

Alice Grasu, coordonator SAMB:  “Aşa ceva nu este admis, noi ne străduim să învăţăm copiii încă de la grădiniţă ca în cazul în care există o urgenţă medicala justificată să sune la 112”.

Luni, 16 mai 2016, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va analiza la sediul liceului, cauzele care au generat acest eveniment. Conform procedurilor existente, în cazul producerii unor evenimente deosebite privind starea de sănătate, integritatea elevilor şi siguranţa unităţilor şcolare, se impune apelarea obligatorie a numărului unic de urgenţă 112.

loading...

Serviciul de Ambulanţa privat Puls a fost închis pentru 30 de zile, în urma neregulilor descoperite după moartea fotbalistului Patrick Ekeng. Anchetatorii au găsit în interiorul autosanitarelor medicamente expirate şi defibrilatoare cu bateriile descărcate. Sursa știre Sursa foto