Și-a mâncat 5 prieteni apoi a declarat că “pieptul de om este cea mai dulce carne”.

În 1874, fapta unui bărbat a îngrozit Statele Unite ale Americii, iar povestea sa continuă să îi cutremure şi astăzi pe cei care o descoperă. Alfred Packer, un vânător de comori din Vestul Sălbatic, şi-a mâncat cei cinci camarazi cu care plecase în căutarea aurului din Munţii Stâncoşi, după ce i-a asasinat cu sânge rece. Vreme de 60 de zile, bărbatul a trăit cu carne de om.

Pe 9 februarie 1874, şase bărbaţi au părăsit o tabără din apropierea oraşului Montrose, din Colorado, Statele Unite, şi au plecat în căutarea norocului în Munţii Stâncoşi, scrie adevarul.ro. S-au “înarmat” cu provizii şi s-au îndreptat spre orăşelul Gunnison în căutare de aur. Doar unul din cei şase bărbaţi s-a întors în viaţă.

Iniţial, bărbatul a susţinut că a fost lăsat în urmă de companionii săi şi că a supravieţuit mâncând rădăcini, dar cei de la agenţie au devenit suspicioşi când au văzut câţi bani avea acesta asupra sa şi cât de bine hrănit era pentru o persoană care, potrivit declaraţiilor, fusese înfometată.

În luna mai, bărbatul a recunoscut oficial că şi-a mâncat însoţitorii, dar a negat că i-ar fi ucis pe toţi.

“Bătrânul Swan a murit primul, la vreo zece zile după ce am părăsit tabăra, iar noi, ceilalţi cinci, l-am mâncat. După alte patru sau cinci zile, a murit Humphreys şi a fost şi el mâncat. Avea 133 de dolari în portofel, pe care i-am luat eu. La puţin timp după, în timp ce căram lemne, Miller a fost şi el ucis de ceilalţi doi companioni, care mi-au mărturisit accidental. L-am mâncat cu toţii. După, Bell l-a împuşcat pe Noon cu arma bătrânului Swan, iar eu l-am ucis pe Bell, împuşcându-l. Am acoperit rămăşiţele şi am luat o bucată mare de carne cu mine”, a mărturisit Packer, care a fost arestat şi încarcerat la închisoarea Saguache până la proces.

În aprilie 1883, Alfred Packer a fost găsit vinovat de omor şi acte de canibalism şi a fost condamnat la moarte prin spânzurare. Cu toate acestea, a reuşit cumva să scape de spânzurătoare şi a obţinut un al doilea proces în august 1886. A primit o pedeapsă de 40 de ani.

loading...

“Sunt o victimă a circumstanţelor. Nicio fiinţă vie nu poate spune că mi-am ucis companionii cu sânge rece şi intenţii necurate. Nu am sufletul atât de negru pe cât mi l-au pictat” susținea Alfred Packer

În ianuarie 1901, Alfred Packer a fost eliberat condiţionat de guvernatorul Charles S Thoms.  Sursa știre Sursa foto