Noiva de Cordeiro este satul cu 600 de BRAZILIENCE FRUMOASE si SINGURE

600 de brazilience faimoase pentru frumusetea lor, singure, fac un apel la barbatii buni care vor sa traiasca cu ele. 

Sunt sigur ca iti pare o poveste utopica inventata de mine. Dar te asigur ca nu e deloc asa. Locul plin de brazilience faimoase pentru frumusetea lor si pe deasupra si singure, chiar exista. Se numeste Noiva de Cordeiro si este o mica asezare rurala, ale carei radacini vin de prin anul 1880. Micutul sat care are norocul de a fi plin de femei frumoase, majoritatea intre 20 si 45 ani, care isi cauta amorul, este situat la 100 km de Belo Horizonte, in sud-estul tarii.

Sunt cam 600 de locuitori, si trebuie sa spunem ca sunt cativa barbati, dar care sunt nevoiti sa lucreze in afara orasului toata saptamana, femeile asumandu-si toate muncile campului. “Aici singurii barbati pe care ii cunoastem sunt casatoriti sau sunt inruditi cu noi”, spune Nelma Fernandez, de 23 ani.

Situatia a facut ca ele, cunoscute in Brazilia pentru frumusetea lor, sa initieze un apel catre barbatii singuri, pentru a veni in orasul lor si a se casatori. Dar, “Inainte, trebuie sa fie de acord sa traiasca respectand regulile noastre”.

“Nu am sarutat un barbat de foarte mult timp. Toate visam sa ne inamoram si sa ne casatorim, dar ne place sa traim aici, si nu vrem sa plecam din sat pentru a ne cauta un sot. Ne-ar placea ca barbatii sa vina sa traiasca aici cu noi. Dar inainte trebuie sa fie de acord cu regulile noastre si sa faca ce le spunem”, declara Nelma.

loading...

Comunitatea feminina din Noiva de Cordeiro, a fost bine cunoscuta inca de la inceput, cand Maria Senhorinha de Lima, a fost excomunicata de catre Biserica Catolica pentru adulter, dupa ce a parasit o casatorie “aranjata” pentru un barbat pe care il iubea. Maria Lima si alte femei din acea epoca, marcate cu sintagma de “usoare”, au creat acest sat, departe de lumea care le judeca.

Multi ani au trait retrase, pana in 1940, cand un pastor evanghelic, Anisio Pereira, s-a casatorit cu Delina Fernandes Pereira, de 16 ani, nepoata Mariei Lima. Acesta a fondat o biserica in sat. De-a lungul timpului, pastorul a impus o lege puritana, interzicand consumul de alcool, folosirea anticonceptionalelor si purtarea parului lung de catre femei. In 1995, cand pastorul a murit, femeile au renuntat la toate regulile puritane si au decis ca niciodata sa nu mai lase vreun barbat sa le conduca vietile.

Delina Fernandes Pereira, care inca traieste, spune ca satul inca sufera din cauza trecutului.

“Fara anticonceptionale, familiile erau foarte mari si se murea de foame, pentru ca erau prea multe guri de hranit”, spune Edinele, de 30 de ani, una dintre stranepoatele Mariei Lima. “Femeile si-au dat seama ca nu era bine, si ca putea sa organizeze totul mult mai bine fara regulile barbatilor”.

Femeile si-au asumat majoritatea responsabilitatilor comunitatii, incluzand planificarea si problemele religioase. Fara indoiala ca femeile din sat sunt putin reticente la idea ca satul sa se umple de barbati care se le distruga modul de viata.

“Sunt multe lucruri pe care femeile le fac mai bine decat barbatii. Satul nostru este frumos, organizat si mult mai armonios, decat daca ar fi condus de barbati. Cand se nasc probleme sau dispute le rezolvam ca si femeile, cautand consensul nu conflictul”, spune Rosalee Fernandes, de 49 de ani. “Il avem pe Dumnezeu in inimile noastre. Nu avem nevoie de biserica pentru a ne casatori sau a ne boteza fiii. Aceste reguli au fost create de barbati”.

Cu toate astea, femeile recunosc ca barbatii sunt necesari pentru anumite munci.

2

3

4

Articol preluat de pe portalul de informatii vocea.net