Frumusețe rară în lume! Insula din România unde oamenii au interzis.

Insula Sacalin este de dimensiunile Capitalei României, dar eclipsează lumea științifică prin varietatea de păsări care poposesc aici. Insula adăposteşte peste 229 de specii rare care sălășluiesc în mijlocul unei faune nemaiîntâlnite nicăieri în lume. Pe insula se mai găsesc si sute de specii de plante foarte rare.

Pământul nou este de o frumusețe unică în lume şi a fost descoperit recent în România, este  ferit de ochii curioși ai lumii, neavând voie nimeni să pună măcar piciorul acolo.
Bucata de pământ s-a format acum 150 de ani. Deși inițial au fost două insulițe, Sacalinu Mare și Sacalinu Mic, cu timpul, acestea s-au unit formând ceea ce astăzi este un teritoriu unic, lung de 210 kilometri pătrați, potrivit datelor furnizate de Rezervația Deltei Dunării. Insula este situată în Marea Neagră, aproape de coasta românească, în dreptul brațului Sfântu Gheorghe.

Pe această insulă se găsesc colonii rare de chire de mare și pelicani creți, specii care își petrec tot anul în această zonă. În apele din apropiere se regăsesc sturioni și plante rare, precum varza de mare sau canarul bălții. Sursa știre Sursa foto

loading...