Rusia și-ar putea îndrepta rachetele spre România.

Rusia și-ar putea îndrepta rachetele spre România, din cauza scutului de la Deveselu! Supărat că americanii își instalează scutul anti-rachetă în diferite țări europene, președintele Dmitri Medvedev a declarat că-și va dota armata cu armele necesare pentru a-l distruge. El a avertizat că amenințările ar putea deveni realitate, dacă americanii nu se așează la masa negocierilor.

În discursul său, Medvedev a criticat sever proiectul scutului american anti-rachetă: “Federația Rusă va desfășura un sistem modern de arme ofensive în vestul şi sudul țării, capabil să distrugă orice componentă a sistemului defensiv american în Europa”.

Așa că, din cauza bazei americane de la Deveselu și a scutului antirachetă, și România ar putea deveni o ţintă pentru rachetele Rusiei.

“Programul european defensiv anti-rachetă este în desfășurare și construirea sa se face, în mod regretabil, cu rapiditate în Polonia, Turcia, România și Spania. Ne trezim în fața unui fapt împlinit”, a continuat președintele Rusiei.

Bazele militare din Kaliningrad vor fi echipate cu armament capabil să distrugă scutul american, inclusiv cel de la Deveselu. Analiștii de la Moscova cred, totuși, că declarațiile lui Medvedev sunt mai mult de uz intern, înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare.

Diplomații americani tratează și ei, cu moderație amenințările rusești, chiar dacă ziariștii de la Washington sunt mai alarmați.

Casa Albă a precizat că nu va modifica proiectul scutului anti-rachetă și a subliniat din nou că el nu este îndreptat împotriva Rusiei. Sursa știre Sursa foto

loading...