Un nou născut din Rusia a vorbit din prima zi.

Un nou născut venit pe lume într-o maternitate din orașul rusesc Norilsk a emis cuvinte cu înțeles la doar câteva minute după ce a venit pe lume, uimindu-i pe  părinți cât și pe medicii obstetricieni care au asistat la nașterea sa.

Imediat după naștere, micuțul Stepan a spus “Papa”, la un interval de doar câteva minute, copilul a rostit un nou cuvânt  “Mama“. Surprizele medicilor au continuat în ziua următoare când tatăl copilului venise la spital pentru a-l vizita. Atunci, în prezenta tuturor cadrelor medicale ale spitalului, copilul a întrebat : “Cine? papa?”.

“Am auzit totul cu propriile mele urechi, cu toate acestea nu îmi vine să cred. În 23 de ani de lucru în maternitate, nu am mai întâlnit un caz asemănător. Nou născuții nu pot pronunța nici măcar silabe, cu atât mai puțin cuvinte distincte. Cu toate acestea a fost demonstrat științific dacă fetusul poate învață încă dinainte de a fi născut, mai ales dacă mama obișnuiește să vorbească cu viitorul său copil“, a declarat medicul obstetrician Maria Panova.

Astfel micuțul Stepan a devenit primul copil din lume care a spus primele cuvinte încă de la primele ore de viață.  Sursa  știre     Sursa foto

loading...