VIDEO: Grupare MAFIOTĂ cu BADANTE ROMÂNCE, anihilată de POLIŢIA din Italia.

Goana după bani, ia minţile multor români atunci când se află departe de ţara lor natală. Poliţia Naţională a realizat miercuri, arestarea unei grupări formată din 11 români şi un italian, toţi aceştia fiind acuzaţi de furturi din locuinţe. Printre cei arestaţi se aflau şi câteva îngrijitoare (badante) românce.

Presa din Italia, publică pe primele pagini acţiunea de prindere şi arestare a celor 11 români pentru furturi date în locuinţele cetăţenilor italieni, aici fiind vizate şi badantele românce, care facilitau pătrunderea în locuinţele bătrânilor neajutoraţi a hoţilor. Din relatările poliţiei, banda acţiona la scară naţională iar răufăcătorii erau de origine română, aceştia fiind acuzaţi de asociere criminală în vederea comiterii de infracțiuni.

Operațiunea a fost coordonată de Echipa Mobilă din Palermo care a făcut miercuri mai multe verificări la domiciliile unor români pentru a căuta probe care să ajute la finalizarea cercetărilor. Banda acţiona în special în zone izolate, fiind vizate vilele care se presupunea că ascund obiecte de valoare ce puteau fi valorificate imediat, scrie ediţia Giornale di Sicilia.

În cele mai multe cazuri, aceștia dădeau spargeri în locuințele unor bătrâni neajutorați, calea fiindu-le deschisă de îngrijitoarele românce care lucrau în casa acestora fiind angajate ca îngrijitoare. Banda de răufăcători era formată dintr-un grup de români care locuiau în cartierele Ballarò și Borgo Vecchio.

Capii hoţilor din locuinţe erau Constantin Stancu și Costantin Ilioae, cei care se ocupau și cu plasarea şi vinderea produselor furate pe piața neagră imediat după comiterea spargerilor. Conform declaraţiilor date de anchetatorii italieni, valoarea bunurilor furate în ultimele luni a fost estimată la câteva sute de mii de euro, iar valoarea exactă va putea fi cunoscută doar atunci când vor fi recuperate toate pagubele, scrie ro.blastingnews.com

Hoţii luau din casele în care dădeau spargerile tot ce le cădea în mână, de la argintărie, telefoane, tablete, laptopuri, televizoare și până la bani, ceasuri sau aparatură electronică. Procurorii italieni au declarat că două dintre cazuri le-au atras atenţia în mod special. Într-unul dintre cazuri, o badantă le-a facilitat infractorilor accesul în casa bătrânului paralizat pe care îl îngrijea și, în timp ce acesta era amenințat în pat, hoții i-au golit casa de bunuri de valoare.

În cel de-al doilea caz, italianul proprietar a avut atâta încredere în îngrijitoarea româncă încât i-a lăsat acesteia cheile de la casă în timp ce el a plecat în concediu. După reîntoarcerea acasă, proprietarul din Palermo şi-a găsit vila devalizată, hoții furând bunuri în valoare de mai bine de 200.000 de euro. Atunci şi-a dat seama că „îngrijitoarea lui de încredere” fugise din oraş şi nu ştia nimeni de ea, nici măcar cei care o angajaseră la el.

Sursă articol: ro.blastingnews.com