VESTE SOC! Presedintele IOHANNIS este de acord sa taie alocatiile copiilor romanilor din strainatate!

Presedintele Kluas Iohannis inca o decizie controversata in fata diasporei. Atentie! Presedintele Klaus Iohannis a recunoscut miercuri seara la postul national TVR ca alocatiile copiilor cetatenilor romani care muncesc in strainatate vor fi taiate daca acestia vor ramane in Romania, a scris cei de la stiri-online24.net.

Insa toate aceste lucruri trebuie facute pentru binele Romaniei, a spus preşedintele la postul public de televiziune TVR.

Iar aceasta decizie va fi discutata joi si vineri la Bruxelles la Consilliul European, iar declaratiile a sefului statului roman Klaus Iohannis, indica ca este de acord cu aceasta propunere.

Toata discutia a pornit acum un an dupa ce Marea Britanie si mai apoi Austria au cerut reducerea alocatiilor primite de copii romani din strainatate daca acestia raman in tara de origine.

Insa acum Iohannis recunoaste ca decizia va privi toate statele din UE, si nu numai UK.

loading...

Joi si vineri în Consiliul European o adaptare a alocatiei la tara unde traieste copilul. Este evident ca parintii se pot hotari si de aceea este o perioada de adaptare sa spuna: ‘Daca este asa, noi preferam sa aducem copilul in Spania sau Italia sa primim alocatia integrala’ sau ‘Nu, noua ne este bine asa, lasam copilul in Romania la bunici si primim o alocatie care este putin diminuata’, deci clar nu vorbim despre o reducere la o valoare infima.Toate aceste lucruri trebuie facute, insa, in asa fel incat sa existe o perioada rezonabila de acomodare si fara niciun fel de discriminare, a spus Klaus Iohannis miercuri seara la TVR.

Insa ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz ,a cerut inca de anul trecut o reforma a sistemelor sociale in Uniunea Europeana, fiind foarte nemultumit de faptul ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, desi in Romania aceeasi indemnizatie este mult mai mica.

Insa Kurz a explicat pentru postul public de televiziune ORF ca pentru doi copii romani, ai caror parinti muncesc in Austria, statul austriac ofera lunar 300 de euro. „Suma aproape corespunde unui salariu mediu din Romania”, a declarat Sebastian Kurz.

Iar seful diplomatiei (ÖVP) doreste ca valoarea alocatiilor acordate de Austria sa corespunda celei din statul de unde provin parintii copiilor respectivi. Astfel ca Austria nu ar mai plati aproximativ 300 de euro pentru doi copii romani care parinti muncesc in Austria, ci doar 30 de euro.

Sursa foto.

Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul de informatii vocea.net