Hoție la drumul mare! Un bărbat s-a dat drept medic și cerut a bani de la bolnavi

Bărbatul le promitea bolnavilor privilegii preferențiale și alte facilități.

Profitând de disperarea unor rude, un bărbat se dădea drept medic și lua de la aparținătorii bolnavilor bani în numele altor doctori.

Totul s-a întâmplat în Spitalul Județean Timișoara, unde un bărbat a reușit să încaseze o mulțime de bani prin această escrocherie. Acesta lucra ca brancardier la Casa Austria. Așa a cunoscut-o pe sora unui pacient aflat în stare gravă după un accident de muncă. S-a dat drept medic și i-a spus femeii că i-ar putea determina pe “colegii” săi care se ocupau de rănit să îi acorde tratament medical preferențial dacă va cotiza. I-a mai spus chiar că altfel bolnavul ar putea să moară, însă “intervenția” sa va fi una salvatoare, scrie opiniatimisoarei.ro.

Astfel, “medicul”  a încasat în prima fază suma de 2000 de lei și 650 de euro, despre care spunea că trebuie să-i dea mai departe doctorilor. Mai apoi, a mai luat de la aparținător alți 15.000 de lei spunându-i că banii sunt necesari pentru cumpărarea de medicamente și materiale sanitare pentru bolnav.

Femeia și-a dat seama în cele din urmă că este trasă pe sfoară și a anunțat Poliția. Procurorii au decis să îl rețină pe escroc și îl cercetează pentru trafic de influența și înșelăciune. Sursă știre