REPORTAJ INCREDIBIL – Vindecătoarea din Munţii Neamţului – Mama ANA din Sabasa

Mama Ana din Sabasa, trăieşte în Munţii Neamţului şi este o magiciană a leacurilor populare cu plante adunate cu grijă de pe meleagurile munţilor unde îşi are locuinţa. De-a lungul anilor mii de oameni îi datorează sănatatea şi chiar viaţa. Totul se petrece într-un sat de munte din zona Neamţului, iar în această localitate parcă uitată de Dumnezeu se află ultima descendentă a unui neam întreg de vindecători populari – Ana Lupescu, din satul Sabasa, comuna Borca sau, pe scurt, aşa cum este cunoscută de toată lumea, Mama Ana din Sabasa.

Toate leacurile folosite de aceasta sunt naturale 100%, iar la fabricarea lor sunt folosite ierburi si grăsimi de origine animală în cantităţi pe care numai Dânsa le cunoaşte. Există alifii care reduc durerile şi sunt folosite pentru împachetări, altele pentru ungerea părţilor dureroase şi o sumedenie de ceaiuri din plante medicinale. cel mai important şi cel mai folosit, este renumitul “Ceai dintr-o Sută de Ierburi”. Fiecare “leac” folosit de vindecătoarea Ana îşi are povestea lui bine ticluită şi a fost folosit numai după ce şi-a arătat eficacitatea în vindecarea oamenilor care-i trec zilnic pragul.

“Ceaiul asta se cheama ca-i facut din o suta de ierburi, fructe si radacini. Si numai bunul Dumnezeu stie cat bine a facut si la cati oameni. Stiu ca vreti sa ma intrebati din ce e facut, dar nu aveti dvs. cum sa tineti minte atata cat voi spune eu.

Harul lui Dumnezeu

O sa va spun mai intai de o iarba, ce se cheama Puterea-apei. Ardelencele de la care am invatat eu mestesugul venisera cu radacina ei in desaga. La noi aici, in munte, nu crestea. Mi-au trebuit multi ani sa o gasesc si sa o sadesc aici. Creste doar unde-i umezeala multa si soare mult. Cand rupi radacina proaspata de Puterea-apei, are o mireasma placuta, dar apoi, cand incepe a se usca, mirosul i se invartoseaza si i se aspreste, dar si puterea de tamaduire ii creste. Puterea-apei trage cancerul din corp si nu-l lasa sa se imprastie peste tot. Eu folosesc radacina de la aceasta iarba de apa, pe care o culeg acuma, toamna, pana nu degera pamantul, si primavara, cand se dezgheata smarcurile. Sa stiti ca toate ierburile de leac pe care le vedeti in mlastini au putere asupra cancerului, asa cum toate ierburile care cresc in balti au putere asupra reumatismului. Ierburile din dumbravi au putere in bolile de piept si de gat.”

Mai multe informatii le gasiti pe portalul formula-as.ro

(Pe Mama Ana si pe Stefan Lupescu ii gasiti in satul Sabasa, comuna Borca, judetul Neamt sau ii puteti suna la telefonul: 0233/26.96.00.)

loading...