Românii, COBAI fără voie! Sistemul SANITAR ZGUDUIT de un NOU SCANDAL.

Un nou scandal penal zguduie sistemul sanitar. Mai mulţi medici sunt acuzaţi că făceau teste clinice pentru medicamente noi fără ştirea pacienţilor. 26 de cabinete medicale au fost percheziţionate de procurori, iar în paralel au fost ridicate documente de la 31 de spitale din 16 judeţe din ţară, dar şi de la Agenţia Naţională a Medicamentului. Potrivit anchetatorilor, peste o sută de români au fost cobai fără voia lor, scrie eclar.ro citand realitatea.net

Detaliile celei mai noi anchete din sănătate par desprinse dintr-un film de groază. Potrivit procurorilor, pentru a fi atraşi cât mai mulţi cobai în experimente, medicii puseseră la punct câteva metode. Cele mai multe îi aparţin unui psihiatru din Arad, creierul afacerii monstruoase. Spre exemplu, unii dintre pacienţii care voiau să se pensioneze mai repede invocând false boli psihice, erau condiţionaţi de participarea la teste doar în acte. Numărul cât mai mare al pacienţilor sporea şi veniturile încasate de doctori. Pe de altă parte, spun procurorii, în reţea erau implicaţi şi medici rezidenţi care semnau în locul altor bolnav.

Ancheta a mai scos la iveală că medicul psihiatru includea în studii şi pacienţi care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental. Rezidenţii şi asistentele ajungeau să consemneze în foile de observaţie simptome false necesare includerii în studiu şi omiteau să le treacă pe cele reale. Pentru a aduna probe, oamenii legii au mers la 31 de spitale şi centre medicale din 16 judeţe din ţară.

Medicii vinovaţi că au pus la punct reţeaua de cobai umani sunt acum cercetaţi pentru de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sursa foto. Cititi mai multe pe portalul de informatii eclar.ro