SUFERINTA ROMANCELOR din strainatate: „Te inchizi intr-o camera si vorbesti cu peretii”

Au trecut zece ani de cand, sute de mii de romance pleaca in strainatate pentru a castiga un ban mai mult decat ce le ofera Romania. Multe dintre ele sufera foarte mult de dorul de tara, meleagurile noastre frumoase si cel mai mult le doare lipsa familiei, a sotului si a copiilor lasati in tara sa se descurce “asa cum pot”.

Nu stie nimeni cat de depresiva este o asemenea meserie de “badanta”, cum cele care locuiesc in casele altora si au grija de oamenii batrani, sufera in tacere cu gandul ca maine o sa fie mai bine lor si familiilor pe care le-au lasat in tara natala. Editiile online ale site-urilor de stiri care publica reportaje despre romanii din strainatate, abunda de dramele prin care trec acestia acolo departe de tara si cum sufletul lor se “macina usor”, numai ca sa traiasca putin mai bine decat in Romania.

Mai jos o sa puteti citi o opinie a unei “badante” care se simte slabita si satula de dorul familiei si de faptul ca niciodata nu poate participa la momentele importante prin care trece familia ei, din cauza faptului ca se afla departe de tara si de oamenii dragi ei.

„Viata in strainatate, mai ales pentru persoanele care vin fara familie este un calvar. Muncesti ca un nebun, apoi te inchizi intr-o camera si vorbesti cu peretii. In primii ani, plingi in fiecare zi. Eu am ajuns sa nu mai am lacrimi, imi pun false, ca simt ochii uscati. Ai vrea sa te intorci acasa, dar gandindu-te cum poti trai cu 8oo lei lunar, cu un barbat bolnav si doi copii in scoala, iti calci pe suflet si mai ramai o vreme. Si asa trec anii si te simti sec pe dinauntru si noroc de telefoane ca acum poti vorbi ieftin. Durerea durerilor este cand iti moare un parinte si nu te poti duce acasa, cand se casatoresc nepoti, prieteni, iar tu stai atarnat de telefon ca sa-ti povesteasca fiecare moment. Comenta cineva, ca de ce nu ne intoarcem acasa ca sa nu mai fim slugi. Aici esti sluga dar cu bani frumosi, acasa esti muritor de foame, asa ca, oare avem de ales?”, a scris Adriana pe un forum al romanilor din diaspora.

Sursa foto. Cititi mai multe informatii despre romanii din strainatate pe portalul romania-diaspora.info si stiridiaspora.com

loading...