Porcul SOMON – Nu o să crezi că există aşa ceva!

Românii sunt din ce în mai precocuparaţi ca alimentaţia lor să fie cât mai sănătoasă. Unele dintre produsele care au succes şi sunt la mare căutare, sunt şi preparatele din carne de porc, rasa Mangaliţa, cunoscut şi ca porcul somon.

Preparatele din carnea porcului somon sunt la mare căutare deoarece carnea lor are mai multe vitamine şi un profil lipid bun pentru sănătate. Firmele care se ocupă de producerea preparatelor din carne de porc de Mangaliţa, au cu fiecare an mai mult succes.

Un exemplu este Ion Tătăran, care a înfiinţat alături de familia sa, în anul  1996, o fermă de animale în localitatea Lăpuşel din judeţul Maramureş. Tătăran a început să crească această rasă de animale mai întâi pentru familia sa, apoi pentru a vinde. Tătarăn şi-a mărit de atunci suprafaţa fermei iar acum se întinde pe o suprafaţă de trei hectare. În prezent, a ajuns să crească circa 80 de porci, din rasele Mangaliţa, Bazna, Duroc, Marele Alb, dar şi pui.  În fermă se mai gasesc şi aproape 60 de găini ouătoare, raţe, bibilici, gâşte, iepuri, oi,  două vaci, un cal şi un ponei.

Familia Tătăran comercializează diverse produse din carne de porc, producând anual circa 100 de tone. Animalele sunt hrănite doar cu furaje obţinute în propria fermă. Sursă  ştire

loading...