Un nou virus pe Facebook îți poate compromite contul de utilizator.

O nouă escrocherie pe Facebook îți poate compromite contul de utilizator. Utilizatorii  rețelei de socializare sunt atrași să dea click pe videoclipuri ce au titluri de genul „My first video”, „My video” sau „Private video”. Mai apoi, victimele sunt direcționate câte un site fals YouTube, unde li se cere să instaleze o extensie suplimentară pentru a putea urmări videoclipul.

La începutul lunii aprilie, sistemele ESET au identificat această amenințare de peste 10.000 de ori, în zeci de țări din întreagă lume. Momentan, malware-ul afectează doar utilizatorii Chrome, însă nu există nicio o garanție că acesta nu se va răspândi și la alte browsere în viitor, spun cei de la ESET, conform site-ului all4romania.eu.

Dacă acest plugin care este o falsă versiune a „Make a GIF”  se va instala, browserul utilizatorului va fi infectat, iar wall-ul sau de pe Facebook va fi inundat de poștări false cu videoclipuri în care sunt etichetați prietenii  din lista sa de Facebook, iar aceştia vor primi un mesaj, via Messenger, cu același  tip de conținut dăunător. Malware-ul a fost descoperit în urmă unei analize efectuate de firma de servicii de securitate IT ESET.   Sursă știre

loading...