Revoltător! Două fetițe de 6 și 8 ani au fost abuzate sexual de un pedofil recidivist.

Caz revoltător la Pitești: un pedofil a abuzat sexual două minore în vârstă de șase, respectiv opt ani. Individul a mai fost închis pentru fapte similare și fusese eliberat în urmă cu nouă luni pentru bună purtare.

Una dintre fetițe a fost răpită de pe stradă în timp ce ieșise la plimbare cu bunicul ei nevăzător. Individul a ademenit-o în scara unui bloc și a abuzat-o.

În ziua următoare, bărbatul a făcut același lucru cu o altă fetiță de opt ani, pe care a racolat-o dintr-un alt cartier al Piteștiului. Părinții celor două copile au făcut plângere la poliție, iar suspectul a fost prins.

Polițiștii l-au încătușat pe Vasile Constantin de 34 de ani după ce una dintre copilele agresate l-a recunoscut într-o zonă din oraș, unde individul își racola noile victime. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile. El  susține că este nevinovat de acuzațiile care i se aduc.

 „Neagă comiterea infracțiunii. Din punct de vedere juridic faptul că recidivează nu dă bine la magistrați.” a declarat Elena Iulia Ștefănescu, avocatul suspectului.

Gabriela Culda, psiholog: „Sunt mai multe măsuri care sunt luate și de alte state: de exemplu știu că în Germania, infractorii sexuali sunt într-o evidența aparte și inclusiv atunci când se mută dintr-un oraș în altul trebuie să aibă permisiunea vecinilor să se mute în acea casă. Li se aduce oarecum la cunoștință vecinilor că persoana respectivă are un risc în a comite acea infracțiune.”

Polițiștii spun despre suspect că acesta niciodată nu își alegea victimele din zona unde locuia.  Și mai revoltător este faptul că acest individ este liber după ce a mai executat două pedepse. Prima a fost de un an, iar a doua de trei ani și șase luni, tot pentru corupere sexuală. A fost însă de fiecare dată eliberat înainte de termen și evaluat psihologic.

Dacă bărbatul va fi găsit vinovat de acuzatiile aduse, de această dată, poate primi cinci ani de închisoare la care se adaugă restul condamnărilor neexecutate anterior. Sursă știre