Ce se întâmplă cu creierul nostru când ne îndrăgostim?

Chiar dacă în ultimii ani cunoştintele noastre despre creierul uman au evoluat, nimeni nu a aflat încă ce se întâmplă cu adevărat atunci când ne îndrăgostim.

Atunci când iubim, ne înfuriem, suferim sau ne panicăm, în creierul nostru se produc dezechilibre chimice, care ne fac să reacţionăm inexplicabil şi să luăm decizii nu tocmai corecte.

Oamenii de ştiinţă spun că, scanările RMN indică faptul că iubirea declanşează centri ai placerii din creier. Apoi devenim incapabili să judecăm normal, dăm dovadă de încredere oarbă, ne comportăm iraţional.

“Când priveşti persoana iubită, unele zone ale creierului devin active, însă o mare parte este dezactivată şi este exact partea care are un rol în judecată”, susţine profesorul de neurologie Semir Zeki, de la University College London

 Cercetătorii ne atenționează că persoanele din afara relației pot avea o perspectivă mult mai obiectivă și rațională cu privire la relație decât cele două persoane implicate.

Când o relație nu mai funcționează ajunge la final, receptorii transmit corpului informaţia că s-a întâmplat ceva dureros. Creierul nostru tinde să perceapă durerea separării iar corpul nostru percepe durerea fizică. Important este să nu cădem pradă depresiei, pentru că sistemul nostru imunitar slăbeşte şi creşte riscul de boli cardiace.  Sursă știre 

loading...