O bunicuță a cucerit Google cu căutări politicoase.

„Search-ul" politicos a impresionat multă lume.

Motorul de căutare Google și-a întâlnit cel mai politicos utilizator din câți au existat până acum.

Ben Eckersley, în vârstă de 25 de ani, care trăiește în Manchester (Anglia) își vizitează periodic bunica ( May Ashworth) în vârstă de 86 de ani. Cu ocazia uneia dintre vizite, nepotul i-a folosit laptopul. Acesta a găsit o căutare recentă pe Google făcută de bunica lui : “Vă rog convertiți aceste cifre romane, MCMXCVIII, multumesc”

„Am întrebat-o pe nana de ce a folosit “te rog” și “multumesc” și se pare că ea crede că există cineva în sediul Google care este responsabil de căutările oamenilor. A crezut că, dacă e politicoasă, răspunsul va veni mai rapid”, a povestit tanărul pentru BBC.

Tânărul a făcut un print screen al barei de căutare în care bunica a scris fraza politicoasă, apoi a postat-o pe twitter pe data de 9 iunie. Postarea a strâns în opt zile peste 29.000 de share-uri și peste 42.000 de like-uri. Ben a declarat că a fost contactat de media din SUA pentru a fi invitat la emisiuni.

Bunica la rândul ei a fost contactată de către postul de radio CBC News, după ce postarea pe Twitter a nepotului său a devenit virală.

“Am crezut că cineva bagă răspunsurile acolo, așa că mi s-a părut firesc să mulțumesc. Nu știu cum functionează, să fiu sinceră” a declarat bunicuța.

Sediul din Marea Britanie și cel din SUA al celor de la Google a observat fotografia făcută publică de Ben și i-a transmis acestuia pe Twitter.

 „Dragă bunică a lui Ben, sper că ești bine. Într-o lume în care sunt înregistrate miliarde de căutări, a ta ne-a făcut să zâmbim. Apropo, răspunsul este 1998” a fost răspunsul celor de la Google.

Tânărul a fost surprins de răspunsul primit. El a convins-o pe bunica lui să accepte să se fotografieze alături de el, pentru ca internauții să o cunoască pe cea mai amabilă utilizatoare de Internet. Sursă știre