Video! Frigiderul care funcţioneză fără electricitate.

Acest sistem menține mâncarea proaspătă fără a folosi curentul electric.

Studenții de la Universitatea din Calgary, Canada au inventat frigiderul care funcționează fără a-l băga în priză. Frigiderul botezat Windchill, a fost desemenat câștigător la Biomimicry Global design.

Tema propusă de cei de la „Biomimicry Global Design Challenge” a fost aceea de a se crea un sistem care să mențină mâncarea proaspătă, fără a folosi electricitatea. Cum între 25% și 50% din mâncarea de pe Pământ se strică într-un an, studenții universității din Calgary au gândit un sistem revoluționar, iar natura a reprezentat sursa lor de inspirație.

Windchill “este un instrument nu numai pentru păstrarea alimentelor la temperaturi scăzute, dar şi pentru a schimba vieţile oamenilor pe care-l folosesc”, se arată în descrierea proiectului.
Tinerii s-au folosit de vânt și, cu ajutorul unor canale în pământ, de forma urechilor de elefant, au reușit sa menţină temperatura constantă într-o carcasă în care au depozitat mâncare.
Studenții canadieni și-au propus ca în viitorul apropiat, să realizeze și un prototip care să menţină temperatura la 4,5 grade Celsius, pentru păstrarea alimentelor în stare proaspătă pentru un timp îndelungat. Sursă știre