Marea Britanie trebuie să părăsească UE „cât mai curând posibil”.

Liderii UE nu vor să mai audă de Marea Britanie.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European a semnat un comunicat prin care cere ca Marea Britanie să iasă din UE cât mai repede.

„Asistăm la o situaţie fără precedent şi suntem uniţi în reacţii. Vom rezista în mod puternic şi vom susţine valorile fundamentale ale UE – promovarea păcii şi bunăstării popoarelor. Uniunea Europeană va continua să funcţioneze în 27 de state membre. Uniunea Europeană este cadrul viitorului nostru politic comun”, au declarat liderii Uniunii Europene.

Comunicatul este semnat și de Mark Rutte, premierul Olandei care este și reprezentantul președinției olandeze a Consiliului European.

„Acum aşteptăm ca Guvernul Marii Britanii să pună în aplicare cât mai rapid posibil decizia cetăţenilor, oricât de dureros ar fi acest proces. Orice întârziere ar prelungi incertitudinea fără a fi necesar. Oricum, avem reglementări în acest sens”, au precizat liderii UE.

Dacă liderii de la Bruxelles cer urgentarea procesului de scoatere a britanicilor din UE, Franța și Germania vor prezenta sâmbătă un plan pentru o “Uniune mai flexibilă

Englezii au început să fie îngrijorați de situația din țara lor și au început să caute pe Google ce înseamnă Brexit. Sursă știre