ROEXIT. A apărut deja o petiție pentru ieșirea României din Uniunea Europeană.

Ieșirea României din Uniunea Europeană s-ar putea numi ROEXIT dacă peste 1000 de români vor dori acest lucru. Românii care vor ieșirea din UE au fost inspirați de BREXIT prin care cer , printr-o petiție, ROEXIT să iasă din UE, iar cauzele sunt diferite, de la semnatar la semnatar.

A apărut deja o petiție denumită „Vrem ieșirea României din Uniunea Europeană”, a fost creată pe internet, iar în trei zile a strâns peste 1600 de semnături.

„Ca și britanicii, vrem și noi ieșirea din Uniunea Europeană. Vrem să ne menținem pădurile să nu mai plece de pe pământul nostru, ne vrem Roșia Montană înapoi și oprirea mineritului occidental, vrem să nu aşteptăm legi de la Bruxel (Brexuelles – n.red.), vrem suveranitatea ţării, vrem exploatarea gazelor și petrolului să fie pentru popor. Vrem autosustenabilitate energetică. Vrem naționalizarea tuturor bogăţiilor subterane și exploatarea lor de către români și în folosul românilor, în procent de 100%. Vrem țara înapoi”, este argumentul celui care a inițiat petiția ROEXIT.

Dintre persoanele care au comentat petiţia, mai mult de 250 de români, susţin că Uniunea Europeană nu a adus niciun beneficiu României în afara liberei circulaţii. Sursă știre