Românii şi polonezii ATACAŢI RASIST în Marea Britanie – RUŞINE ENGLEZILOR!

Numeroase incidente rasiste au fost înregistrate în Marea Britanie, după referendumul în urma căruia s-a decis ieşirea din Uniunea Europeană.

The Guardian a relatat mai multe astfel de incidente care au început să apară de vineri.

Un bărbat a scris pe o reţea de socializare că fiica sa i-a povestit că la toaleta fetelor dintr-o şcoala a apărut scris pe pereţi ” (Numele fetei – n.red.) întoarce-te în România”.

Totodată, poliţia a fost chemată, duminică dimineaţă, la sediul Asociaţiei Sociale şi Culturale Poloneze din Hammersmith, vestul Londrei, pentru a investiga un incident. Pe pereţii clădirii a apărut un graffiti rasist. Nici poliţia şi nici reprezentanţii asociaţiei nu au transmis conţinutul mesajului, care ulterior a fost spălat, relatează ziare.com.

În Huntingdon, Cambridgeshire, după rezultatul referendumului au fost împărţite bilete pe care scria “Părăsiţi UE/Gata cu paraziţii polonezi”. Mesajele erau scrise în engleză şi poloneză, iar unele dintre bilete au fost găsite de elevii şi profesorii şcolii St. Peter, inclusiv de un copil polonez de 11 ani, care a spus că acest lucru l-a întristat.

Astfel de bilete au fost găsite şi în cutiile poştale ale rezidenţilor din zonă.

loading...

Un alt incident a fost raportat în Gloucester. Max Fras, un consultant polonez în proiecte educaţionale europene, a povestit că era într-un supermarket, vineri seară, când un bărbat a devenit agitat în timp ce stătea la coadă şi a început să strige: “Aceasta este Anglia acum, străinii au 48 de ore să plece. Cine este străin aici? E cineva străin?”. Fras a adăugat că bărbatul s-a îndreptat către un altul din faţa sa şi l-a întrebat: “De unde eşti? Eşti spaniol? Eşti italian? Eşti român?”. Iar acela i-a răspuns: “Nu, sunt englez”.

Fras s-a arătat îngrijorat faţă de aceste incidente, care i-ar putea afecta pe toţi cetăţenii UE care s-au mutat în Marea Britanie.

Alte asemenea incidente au fost povestite pe reţelele de socializare. Un profesor a povestit că fiica sa a fost martora unui astfel de moment. Un grup de băieti i-ar fi strigat unei fete musulmane: “Plecă, am votat să plecaţi”.

Shazia Awan, o tânără care şi-a exprimat regretul faţă de rezultatul referendumului, spune că cineva i-a spus să îşi facă bagajele şi sş plece din Marea Britanie. “M-am născut în Marea Britanie”, a notat ea.

O altă persoană a scris pe Twitter că în câteva ore a văzut două incidente rasiste. Aceasta a precizat că mai multe persoane strigau “Afară, afară, afară”, unor femei musulmane şi că un bărbat într-o staţie de autobuz ţipat “Brexit” în faţa unui asiatic.

Courtney Wright a scris pe Twittter că mama sa a văzut cum un grup de oameni a atacat verbal o femeie poloneză spunându-i să se întoarcă în ţara sa.

Britanicii au votat, joi, pentru ieşirea din Uniunea Europeană. 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmarește Gazeta de România pe Facebook. Sursă foto.

Articolul a fost preluat INTEGRAL de pe portalul de informaţii gazetaderomania.co.uk