DOLIU IN LUMEA FILMULUI! A MURIT BUD SPENCER ***PIEDONE***

Conform unui anunt publicat pe pagina sa oficiala de Facebook, la 27 iunie 2016, actorul Bud Spencer a incetat din viata la varsta de 86 de ani.

Ultimele cuvinte rostite de marele om al ecranului au fost ”Vă multumesc!”

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi populari actori ai lumii, Bud Spencer, s-a stins din viaţă în această seară. Avea 86 de ani şi a fost un simbol al cinematografiei, nu numai în Italia, dar şi pe mapamond. Actorul născut în anul 1929 la Napoli, cu numele de Carlo Pedersoli, se afla internat la un spital din Roma, iar fiul său a anunţat în această seară decesul, scrie ilmessaggero.it.

”Tata a plecat liniştit la ceruri, la ora 18.15. Nu a suferit, ne-a avut pe toţi lângă el, iar ultimul său cuvânt a fost Mulţumesc”, a fost declaraţia pe care fiul defunctului a făcut-o către presă.

Este imposibil să nu fi văzut măcar un film al său. Celebrul comisar de poliţie Manuele Rizzo din Napoli, poreclit Piedone, aşa cum va rămâne cunoscut pentru tot restul vieţii, v-a făcut cu siguranţă să râdeţi cu poftă la filmele în care a apărut. Unul dintre colaboratorii săi cei mai apropiaţi a fost Terence Hill, cu care a jucat în multe pelicule, scrie ro.blastingnews.com

Bud Spencer a jucat si in zece filme fara Terence Hill, printre care: The Five Man Army (1969), Flatfoot (1973), Banana Joe (1982), Superfantagenio (1986). Pentru unele din peliculele amintite, Bud Spencer a scris scenariul. Intre 1991 si 1993, Bud Spencer a interpretat rolul detectivului Jack Costello, in serialul de televiziune Extralarge.

loading...

A fost casatorit, din 1960, cu Maria Amato, cu care a avut trei copii. A fost pilot profesionist de avion si elicopter.

Starea sănătăţii lui Bud Spencer nu a fost una bună în ultimul an, el suferind un atac cerebral, în urma căruia a fost internat în spital, după ce pierduse aproape trei litri de sânge.

În această seară, ”uriaşul cel bun” a plecat la Ceruri! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Sursa foto.