MAE îi îndeamnă pe români să semnaleze situațiile discriminatorii.

MAE îndeamnă cetăţenii români care au cunoştinţă de incidente discriminatorii, să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra.

După validarea BREXIT-ului au început să apară mesaje discriminatorii la adresa persoanelor din UE care lucrează pe tărâmul britanic. Românii suferă cel mai mult de pe urma acestei situații. De aceea, MAE a transmis un comunicat pentru românii care constată tensiuni sau diverse situații discriminatorii.

Ministerul Afacerilor Externe asigură comunitatea românească de sprijinul autorităţilor române, în acest sens. În context, menționăm că nu s-a înregistrat o creștere suplimentară a solicitărilor de asistență consulară determinată de perspectiva, respectiv de rezultatul referendumului din data de 23 iunie.
De asemenea, MAE oferă informații amănunţite în legătură cu formalitățile consulare prin intermediul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate.
www.informatiiconsulare.ro, un Call-Center și un Mail-Center (Telefon call-center: +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193 / Mail-Center : contact@informatiiconsulare.ro). Astfel, accesând adresa www.informatiiconsulare.ro, cetățenii români pot obține toate informațiile consulare de care au nevoi.
Mai multe detalii gasiți și pe pagina de Facebook a Departamentului Consular.  Sursă știre
loading...