CAZ CUTREMURĂTOR! În INDIA s-a NĂSCUT FETIŢA fără PIELE.

S-a născut în Nagpur, Maharashtra, și este primul caz înregistrat în India al acestei boli genetice extrem de rare și ciudate.

Boala de care suferă copilul din imagini se numește Ihtioza Arlechin sau Ihtioza fetală și a lăsat-o aproape fără piele! Această condiție a pielii lasă întregul corp închis într-o armură de plăci de piele albe, separate de crăpături adânci, scrie stiri-virale.com citând c.stiri.rol.ro
Fetița s-a născut prin cezariană iar mama sa este o femeie de 23 de ani din India, orașul Amravati. Medicul pediatru Yash Banait a spus că pe sărmanul copil îl așteaptă o viață întreagă de tratamente și kilograme de creme emoliente zilnic. El mai spune și că nu există leac pentru această boală, tocmai fiindcă este atât de rară.

Cuvintele lui exacte au fost: ,,Nu există vindecare pentru această boală. Tot ceea ce poate face știința medicală este să încerce să țină copilul în viață”. Doctorii i-au aplicat pe piele ulei din nucă de cocos și alte câteva substanțe, și i-au dat un supliment nutrițional special, mai mult nu pot face.

Ihtioza fetală afectează aproximativ 1 din 300.000 de nașteri, copii cu această boală au nevoie de îngrijire intensivă la naștere.

loading...

Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul de informaţii stiri-virale.com