Un răufăcător din Vrancea și-a înscenat moartea ca să nu facă pușcărie.

Un răufăcător devenit cunoscut în județul Vrancea pentru nenumăratele furturi, a fost trimis în judecată zilele trecute, după ce a falsificat mai multe documente pentru a obține un certificat de deces care să-l scape de închisoare.

Cristinel Ibriș (30 de ani), foarte cunoscut polițiștilor datorită furtişagurilor sale, a fost condamnat anul trecut, la 6 ani închisoare cu executare, la care urmau să se adauge încă 822 de zile, rămase dintr-o sentință definitivă din 2010.

În 2014, bărbatul a falsificat mai multe adeverințe de salariat, pe care le-a folosit împreună cu mai mulți complici, pentru a cumpăra electrocasnice din mai multe magazine din Focșani și Buzău. Cristinel Ibriș a contestat sentința la instanța superioară, însă ca să fie sigur că scapă de închisoare, s-a gândit să-și însceneze moartea.

Aşadar, el a falsificat două ştampile, pe care le-a aplicat pe un document care atesta moartea sa. Mai apoi bărbatul și-a trimis mama la Evidența Populației pentru a scoate certificatul de deces. Femeia s-a dus cu actele falsificat la instanță, iar magistrații Curții de Apel Ploiești, unde se judeca procesul de înșelăciune, au fost nevoiți să anuleze procesul, pe motiv că inculpatul a decedat.

Pentru a fi și mai credibil, el a trimis la un ziar local un mesaj, în care un cunoscut al său anunța moartea acestuia și faptul că trupul său va fi incinerat.

loading...

Cristinel Ibriș nu a reușit să-i păcăleacă pe polițiști și a ajuns din nou în spatele gratiilor, unde riscă să petreacă mulți ani de închisoare. Sursă știre