Atenţie! De acum poţi scoate bani de la ATM fără CARD!

Citigroup vrea să lanseze un nou model de ATM, de la care clienţii pot scoate bani în doar câteva secunde, fără să introducă cardul bancar şi fără cod PIN

Momentan sistemul se află la stadiu de concept ce se bazează pe smartphone-ul aflat în posesia clientului, a cărui cameră foto este folosită pentru a scana iris-ul ochilor pentru identificare.

Noul ATM va fi conectat la wireless şi va funcţiona ca o cheie pentru autentificarea clientului, înlocuind sistemul clasic bazat pe cod PIN. Sistemul constă în autentificare pe baza semnăturii oculare, alegerea sumei de bani şi retragerea acesteia din bancomat va dura nu mai mult de 10 secunde, fiind cea mai comodă variantă pentru client.

˝Toată lumea doreşte să poată face mai mult cu telefonul mobil„ declară şeful diviziei ATM-uri în cadrul Citigroup, Wayne Malone, pentru publicaţia Wall Street Journal.

Conform analiştilor companiei Javelin Strategy & Research, cererea pentru servicii de bază pentru mobile banking a crescut de la 5% la 13% în rândul clenţilor băncilor, între anii 2013-2015. Chiar şi aşa, Citibank nu doreşte urgentarea introducerii noului concept de ATM-uri, optând în schimb pentru o etapă de testare la scară mică, cu scopul de a observa cum vor reacţiona oamenii la noul sistem de autentificare pe bază de amprentă oculară, înainte de a lua o decizie pentru întreaga reţea de ATM-uri.  Sursă ştire

loading...