Motivul uluitor pentru care oamenii dintr-un oraș brazilian nu ies din casă.

O localitate din statul brazilian Sao Paolo arată ca un oraș părăsit, pentru că locuitorii nu ies din casă, din cauza unor afecțiuni medicale rare, Xeroderma Pigmentosumorii.

Boala se manifestă într-o formă agresivă în momentul în care pielea persoanelor care au fost diagnosticate cu XP sunt expuse la soare. Pielea lor nu se mai poate reface așa cum se întâmplă în cazul  oamenilor  obișnuiți, majoritatea dintre ei fiind suspecți de cancer.

Mulți dintre locuitori sunt fermieri și din cauza asta, ei trebuie să petreacă mult timp afară. Până să înțeleagă cât de gravă este boala era deja prea târziu. Ca să poată ieși din casă, locuitorii orășelului brazilian se acoperă din cap până în picioare cu haine din materiale opace, pentru a nu pătrunde vreun fascicul de lumină prin fibra hainelor.

Deide, una dintre localnice, a ignorat avertismentele medicului și a ajuns să-și piardă o parte din falcă.

”Mi-am făcut operație pentru a-mi fi îndepărtat osul fălcii drept, dar și palatul. Fără proteza pe care mi-au montat-o medicii, nici nu aș putea să vorbesc”, a spus Deide.

Geneticianul Carlos Menck încearcă să afle care sunt cauzele afecțiunii care îi ține pe locuitori izolați de restul lumii.

loading...

”Inițial am crezut că este vorba despre o epidemie, ceva contagios. După care ne-am dat seama că este vorba despre o moștenire genetică”, este de părere medicul.

”În Araras, oamenii cu gena defectă să căsătoresc între ei, așa că gena devine dominantă și boala tot apare”, mai spune Carlos Menck.
Până se găsește leac pentru boala lor, oamenii trebuie să se ferească pe cât de mult pot de razele soarelui. Sursă știre